Fjernvarme i din by

Priseksempler

Her kan du se eksempler på, hvad din forventede årlige varmeudgift bliver, når du skifter fra gas-, pille- eller oliefyr til fjernvarme eller varmepumpe.

Priseksempel på varmeudgifter for lille ældre hus på 75 m2
Priseksempel på varmeudgifter for ældre stort hus på 170 m2
Priseksempel på varmeudgifter for lavenergihus på 170 m2

Eksemplerne er baseret på tal fra Dansk Fjernvarmes prisberegner 2021. En beregning vil variere alt efter husets stand, husstandens størrelse og forbrugernes vaner.
Hvis du ønsker en mere præcis beregning, så kan du inden længe benytte vores prisberegner, som kommer her på siden. Du er også altid velkommen til at kontakte os med din forespørgsel på info@odsherredforsyning.dk

Om nye og kommende fjernvarmeprojekter i Odsherred

Odsherred Forsyning tilbyder, etablerer og drifter en kollektiv varmeforsyning. Derfor vil Forsyningen gerne tilbyde fjernvarme til endnu flere beboere i Odsherred. 

Fjernvarme i din by
I de kommende år vækster vi på fjernvarmeområdet. De foreløbige planer er, at vi arbejder på at tilbyde fjernvarme i disse områder: 

Rørvig – i efteråret 2022
Stårup – i efteråret 2022 

Asnæs – i efteråret 2023
Fårevejle St. – i efteråret 2023
Fårevejle Kirkeby – i efteråret 2023
Hørve – i efteråret 2023

Vi er i gang med sagsbehandlingen i samarbejde med de relevante myndigheder, og udrulningen af fjernvarme i de forskellige områder sker i etaper.  Her på siden kan du læse om og følge med i de forskellige fjernvarmeprojekter og deres udvikling. 

OF_fjernvarme_ann_2021_uge10
Fjernvarmerør i vejkanten ved Ellingevej

Derfor skal du vælge fjernvarme

Billigt
En kollektiv varmeforsyning gør varmen billigere for alle, fordi vi er flere om at dele udgifterne. Når vi har et fælles varmeanlæg, producerer vi mere varme mere effektivt til en stabil pris. Et fælles anlæg har også den fordel, at det hurtigt kan omstilles til en ny og tidssvarende teknologi.

Nemt
Som fjernvarmekunde skal du ikke længere selv håndtere nedbrud og reparationer. Det klarer Forsyningen. Fjernvarme støjer eller oser ikke, og det skæmmer heller ikke facaden på din bolig.
Vi sørger for optimal drift og stabil varme hver dag – året rundt, så du altid har både varmt vand og varme.

Miljørigtigt
Fjernvarme er varme med omtanke for miljøet. På vores varmeværker i Højby og Vig producerer vi varmen med nye luft til vand-varmepumper. De nye varmepumper producerer fjernvarmen med el. I dag produceres omkring 70% af elektriciteten i Danmark af grønne energikilder, fx vindmøller og solceller. Vælger du at skifte til fjernvarme, tager du et grønt og miljørigtigt valg.

Projekt Rørvig

Odsherred Forsyning er i gang med det forberedende arbejde til etablering af fjernvarme i Rørvig. Forsyningen udarbejder et projektforslag, der efterfølgende bliver indsendt til Odsherred Kommune, hvor projektet vil gennemgå  myndighedsbehandling samt høringsfase.

Forsyningen arbejder med en forventning om at kunne tilbyde Rørvigs indbyggere fjernvarme til varmesæsonen 2022-23.

Her til højre kan du se et forslag til, hvordan forsyningsområdet i Rørvig bliver. Forventningen er, at forsyningsområdet i Rørvig svarer til området inden for den blå grænse på kortet. De lilla streger illustrerer et muligt fjernvarmeledningsnet.  Hvorvidt en ledning etableres på en vej, afhænger naturligvis af antallet at tilmeldinger. 

Digitalt infomøde om fjernvarme i Rørvig

Onsdag den 7. april inviterede Odsherred Forsyning til digitalt infomøde om fjernvarmeprojektet i Rørvig. På mødet orienterede Claus Thorsen om status og planer for projektet samt praktisk info.

Læs mere om unit
I forbindelse med mødet var der spørgsmål til den fjernvarmeunit, man som kunde får installeret i sin ejendom. 

Forsyningen bruger en unit fra Metro Therm, der hedder model PLUS. Det er et system med varmtvandsbeholder, og modellen passer til et gennemsnitligt forbrug i villa/parcelhus. Standardmodellen måler i cm: H160 (180 inkl. rør) X B54 X D46. 

Vær opmærksom på, at der i forbindelse med erhverv og større ejendomme kan være tale om en anden model og dermed også en anden pris. 

Via linket her kan du læse mere om, hvad en unit er, hvilken model forsyningen bruger, hvordan den ser ud, og hvor lidt den fylder i dit hjem. 

Ingen tilslutningspligt

Tilslutning til fjernvarme er frivilligt. Tvungen tilslutningspligt har ikke været muligt siden 1. januar 2019.

Vær dog opmærksom på, at reglerne ikke gælder eksisterende tilslutninger. Du kan læse mere om reglerne på Konkurrence- og forbrugerstyrelsens hjemmeside:

Priser

Vi kender endnu ikke de aktuelle priser i forbindelse med de kommende fjernvarmeprojekter.

Fjernvarmeprisen er dog almindeligvis konkurrencedygtig i forhold til priserne på andre varmeløsninger. 

Priserne vil fremgå af siden her senere i forløbet.

Ønsker du en beregning i forhold til dit forbrug, så er du velkommen til at sende os din forespørgsel via info@odsherredforsyning.dk.

Nyhedsbrev om fjernvarmen

Følg med i fjernvarmeprojektet og hold øje med, hvornår vi kommer til din by. Forsyningen udsender løbende nyhedsbrev.

Dette nyhedsbrev omhandler fjernvarmeprojekter i Odsherred. De aktuelle områder er Rørvig, Stårup, Asnæs, Fårevejle St, Fårevejle Kirkeby samt Hørve.

Du kan nemt finde svar på de mest almindelige spørgsmål, som vores kunder stiller.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.