Fjernvarme i din by

På denne side kan du læse om etablering af fjernvarme i Odsherred

Vi etablerer et helt nyt fjernvarmenet i Rørvig. Vores samarbejdspartnere på projektet er entreprenørvirksomhederne Per Aarsleff A/S og Wicotec Kirkebjerg. Herunder kan du læse om projektet, tidsplan for anlægsarbejdet, adgangsforhold samt andre praktiske detaljer.

Projekt Rørvig

Vi byder velkommen til de 214 nye varmekunder, der har tilmeldt sig fjernvarmen i Rørvig. Det er takket være disse tilmeldinger, at Odsherred Forsyning etablerer et helt nyt fjernvarmenet i Rørvig. 

Vores samarbejdspartnere på projektet er entreprenørvirksomhederne Per Aarsleff A/S og Wicotec Kirkebjerg. Herunder kan du læse om projektet, tidsplan for anlægsarbejdet, adgangsforhold samt andre praktiske detaljer.

Forsyningen arbejder med en forventning om at kunne tilbyde Rørvigs indbyggere fjernvarme til varmesæsonen 2022-23.

Her til højre kan du se et kort over, hvordan forsyningsområdet i Rørvig bliver. Kortet er med forbehold for, hvor mange grundejere der slutter sig til fjernvarmen.

Forventningen er, at forsyningsområdet i Rørvig svarer til området inden for den blå grænse på kortet. De lilla streger illustrerer et muligt fjernvarmeledningsnet.  Hvorvidt en ledning etableres på en vej, afhænger naturligvis af antallet at tilmeldinger.

Fjernvarme i etaper

Etableringen af fjernvarme i Rørvig udføres i fire etaper, hvor man arbejder i et område ad gangen.

Første etape omfatter følgende veje: Nørrevangsvej, Trollesvej, Sellen, Hellesvej, Skovlyvej, Nørreled, Skansehagevej og Stenhøjalle. 

Oldermands og Uhlendorffs Alle bliver ikke etableret i første etape, men som beboer kan du opleve mere trafik på vejen og i området omkring din bolig.

Infomøde i november

Odsherred Forsyning inviterer alle interesserede til infomøde om fjernvarme på Sognegården i Rørvig torsdag den 25. november 2021 kl. 18:30-20:00.

På mødet orienterer forsyningen og entreprenør Per Aarsleff A/S om status og planer for projektet samt praktisk info.

Se invitationen her.

varmepumper ved Vig Varmeværk

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål undervejs i anlægsforløbet, kan du kontakte Odsherred Forsyning eller entreprenøren.

Odsherred Forsyning på Møllebakken
Du er velkommen til at kigge forbi vores fjernvarmelokaler på Møllebakken 4 i Rørvig. Her kan du møde Lasse eller en anden medarbejder, der kan svare på spørgsmål om fjernvarme. 

Du dukker blot op i vores åbningstid, som er:
Tirsdag: kl. 08:30-10:00
Torsdag: kl. 13:00-14:30
1. lørdag i måneden: kl. 10:00-12:00.

Entreprenøren
Du kan kontakte entreprenør Per Aarsleff A/S via mail: odsfjv@aarsleff.com
Du er også velkommen til at besøge byggekontoret på Vandværksvej.

Kundeservice
Du er også altid velkommen til at kontakte forsyningens Kundeservice på tlf. 70 12 00 49 eller via vores mail: info@odsherredforsyning.dk

Fakta om unit

I forbindelse med et tidligere infomøde var der spørgsmål til den fjernvarmeunit, man som kunde får installeret i sin ejendom. 

I de eksisterende fjernvarmeområder bruger forsyningen en unit fra Metro Therm, der hedder model PLUS. Det er et system med varmtvandsbeholder, og modellen passer til et gennemsnitligt forbrug i villa/parcelhus. Standardmodellen måler i cm: H160 (180 inkl. rør) X B54 X D46. 

Vær opmærksom på, at der i forbindelse med erhverv og større ejendomme kan være tale om en anden model og dermed også en anden pris. 

Via linket her kan du læse mere om, hvad en unit er, hvilken model forsyningen bruger, hvordan den ser ud, og hvor lidt den fylder i dit hjem. 

Om nye og kommende fjernvarmeprojekter i Odsherred

Odsherred Forsyning tilbyder, etablerer og drifter en kollektiv varmeforsyning. Derfor vil Forsyningen gerne tilbyde fjernvarme til endnu flere beboere i Odsherred. 

Fjernvarme i din by
I de kommende år vækster vi på fjernvarmeområdet. De foreløbige planer er, at vi arbejder på at tilbyde fjernvarme i disse områder: 

Rørvig – i efteråret 2022
Stårup – i efteråret 2022 

Asnæs – 2023-2025
Fårevejle St. – 2023-2025
Fårevejle Kirkeby – 2023-2025
Hørve – 2023-2025 
Vallekilde – 2023-2025 

Vi er i gang med sagsbehandlingen i samarbejde med de relevante myndigheder, og udrulningen af fjernvarme i de forskellige områder sker i etaper.  Her på siden kan du læse om og følge med i de forskellige fjernvarmeprojekter og deres udvikling. 

OF_fjernvarme_ann_2021_uge10
Fjernvarmerør i vejkanten ved Ellingevej

Derfor skal du vælge fjernvarme

Billigt
En kollektiv varmeforsyning gør varmen billigere for alle, fordi vi er flere om at dele udgifterne. Når vi har et fælles varmeanlæg, producerer vi mere varme mere effektivt til en stabil pris. Et fælles anlæg har også den fordel, at det hurtigt kan omstilles til en ny og tidssvarende teknologi.

Nemt
Som fjernvarmekunde skal du ikke længere selv håndtere nedbrud og reparationer. Det klarer Forsyningen. Fjernvarme støjer eller oser ikke, og det skæmmer heller ikke facaden på din bolig.
Vi sørger for optimal drift og stabil varme hver dag – året rundt, så du altid har både varmt vand og varme.

Miljørigtigt
Fjernvarme er varme med omtanke for miljøet. På vores varmeværker i Højby og Vig producerer vi varmen med nye luft til vand-varmepumper. De nye varmepumper producerer fjernvarmen med el. I dag produceres omkring 70% af elektriciteten i Danmark af grønne energikilder, fx vindmøller og solceller. Vælger du at skifte til fjernvarme, tager du et grønt og miljørigtigt valg.

Ingen tilslutningspligt

Tilslutning til fjernvarme er frivilligt. Tvungen tilslutningspligt har ikke været muligt siden 1. januar 2019.

Vær dog opmærksom på, at reglerne ikke gælder eksisterende tilslutninger. Du kan læse mere om reglerne på Konkurrence- og forbrugerstyrelsens hjemmeside:

Priser

Vi kender endnu ikke de aktuelle priser i forbindelse med de kommende fjernvarmeprojekter.

Fjernvarmeprisen er dog almindeligvis konkurrencedygtig i forhold til priserne på andre varmeløsninger. 

Priserne vil fremgå af siden her senere i forløbet.

Ønsker du en beregning i forhold til dit forbrug, så er du velkommen til at sende os din forespørgsel via info@odsherredforsyning.dk.

Nyhedsbrev om fjernvarmen

Følg med i fjernvarmeprojektet og hold øje med, hvornår vi kommer til din by. Forsyningen udsender løbende nyhedsbrev.

Dette nyhedsbrev omhandler fjernvarmeprojekter i Odsherred. De aktuelle områder er Rørvig, Stårup, Asnæs, Fårevejle St, Fårevejle Kirkeby samt Hørve.

Du kan nemt finde svar på de mest almindelige spørgsmål, som vores kunder stiller.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.