Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Sommerhuskloakering genoptages

Efter 3 års pause med kloakering af sommerhuse, forventer Odsherred Forsyning at kunne stikke spaden i jorden igen til foråret 2017. De første områder bliver Hønsinge Lyng, Vig Lyng og Ellinge Lyng. 

Sagen om betaling for vejvand blev afgjort i Højesteret d. 25. januar 2016. Svaret var klart – Staten må ikke modregne kommunerne i bloktilskud når der kloakeres sommerhuse. Derfor har byrådet i Odsherred nu ophævet beslutningen om fysisk stop for sommerhuskloakering.

“Jeg overværede personligt sagen i Højesteret, hvor 2 advokater procederede for 9 dommere i over 5 timer. Det var en stor dag da dommen endelig faldt. Hos forsyningen glæder vi os til at komme videre med projektet, som er til gavn for vandmiljøet i hele Odsherred,” oplyser direktør Erik Christensen fra Odsherred Forsyning. 

Hos forsyningen arbejder man nu på højtryk for at færdigprojektere kloakeringen. Ekspropriationerne skal myndighedsbehandles og entreprenørarbejdet skal udbydes.

Sommerhuskloakeringen sker som et led i Odsherred Kommunes Spildevandsplan 2014-2018, for at beskytte vandmiljø og sikre rent badevand, bl.a. i Sejerøbugten. Odsherred er Danmarks største sommerhuskommune med ca. 26.000 sommerhuse. Det svarer til at hver 9. danske sommerhus ligger i Odsherred.

Bestyrelsesformand hos Odsherred Forsyning, Vagn Ytte Larsen, har også fulgt sagen tæt. “Hver gang forsyningen kloakerer 800 sommerhuse, giver det beskæftigelse til 30 mand i 6 måneder ude i områderne. Det er noget der kan mærkes hos entreprenørerne i Odsherred. Derfor er det særligt glædeligt, at de mange anlægskroner som forsyningen har øremærket til kloakering, nu kan få lov at komme ud og arbejde,” udtaler han.

Odsherred kommune var blevet modregnet 3,5 mio. kr. for kloakering der havde fundet sted fra 2007 til 2011. De penge er nu tilbagebetalt til kommunen. 

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner