Her graver vi

Overskrift:

Rap skilt mod fodring af ænder

Nyt andeskilt skal give folk et smil på læben og få dem til at tænke sig om.

Nyhedstekst:

De fleste af os har prøvet det. At medbringe en pose gammelt brød til ænderne på søndagsturen. Men det er faktisk en udbredt misforståelse, at ænder kan tåle brød.


- Vi oplever, at mange fodrer ænderne i regnvandsbassinerne, og selvom det er i en god mening, så har det store konsekvenser for dyrene og hele økosystemet i bassinerne, fortæller Frederik Brandt, projektleder i Odsherred Forsyning.


Alger og Sygdom

Ænderne har nemlig slet ikke brug for brødet eller godt af det. Faktisk svømmer de rundt i en stor take-away-menu af lækre vandplanter og smådyr.


Når en velmenende naturgæst fodrer ænderne, opløses næringsstoffer fra brødresterne i vandet. Næringsstofferne får alger i vandet til at vokse, og de bruger den ilt, som ændernes naturlige fødekilde, vandplanter og smådyr, skal leve af. I værste fald opstår der iltsvind i bassinerne med lugtgener til følge.


Den kunstige tilførsel af mad tiltrækker også flere ænder end bassinerne naturligt kan brødføde, og flere ænder giver større risiko for spredning af sygdom. 

 

Humor i stedet for påbud

Odsherred Forsyning har valgt at gå til problemet med en ’rap replik’ og humor, i stedet for et traditionelt og kedeligt >Fodring Forbudt< skilt.


- Vi håber, at folk vil tage godt imod det og passe godt på ænderne og de øvrige dyr i bassinerne, afslutter Frederik Brandt.


De nye skilte er bl.a. opsat ved regnvandsbassiner i Nykøbing, Vig, Fårevejle og Asnæs. 

Andeskilt
Link under billede:
Billedtekst højre 1:
Billede højre 2 Nyhedsvisning:
Billedetekst højre 2:
Billede højre 3 Nyhedsvisning:
Billedtekst højre 3:
  1. onsdag 23. januar 2019
  2. kl. 09:45

Odsherred Forsyning A/S - Hovedgaden 39 - 4571 Grevinge - Kundeservice 7012 0049

Åbningstider
Driftsvagt
Odsherred Forsyning A/S
Få siden læst højt op
Du er her:
Følg os på LinkedIn
OF_linkedin

Hjemmesiden bruger cookies

Ved at lukke dette vindue accepterer du vores brug af cookies, som vi bruger til at indsamle oplysninger, der forbedrer brugeroplevelsen.
Læs mere her.

Til toppen