Igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng fortsætter som planlagt

Odsherred Kommunes byråds beslutning om pause i sommerhuskloakeringen omfatter ikke den igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng, der fortsætter som planlagt, til vi er færdige med arbejdet på den etape, der er i gang.

Ingen fund af chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandet

Der er ikke fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandet på Odsherred Forsynings 4 vandværker

Vandprøver fra alle Odsherred Forsynings 4 vandværker: Kingosvej Vandværk, Egebjerg Vandværk, Gelstrup Strand Vandværk og Rørmosen Vandværk er blevet testet for pesticidnedbrydningsproduktet chlorothalonil-amidsulfonsyre. Stoffet er ikke blevet fundet i nogen af prøverne fortæller – Projektchef Kim E. Nielsen fra Odsherred Forsyning.

Tirsdag den 14. maj blev der udtaget prøver fra alle Odsherred Forsynings 4 vandværker til analyse for stoffet chlorothalonil-amidsulfonsyre. Prøverne er analyseret med en meget lav detektionsgrænse på mindre end 0,002 µg/l.

Miljøstyrelsen har fastsat et kvalitetskrav for chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevand på 0,01 µg/l. Der er ikke påvist indhold af chlorothalonil-amidsulfonsyre i nogen af de 4 prøver. Alle 4 vandværker overholder altså kvalitetskriterierne.

Chlorothalonil-amidsulfonsyre har ikke hidtil været på listen over stoffer, som blev kontrolleret på landets vandværker. Nyere forskning har dog rejst en bekymring om, at stoffet kan være kræftfremkaldende og skadeligt for vores arveanlæg. Derfor har Miljøstyrelsen bedt alle landes kommuner om at tjekke drikkevandet for stoffet.

Du kan læse rapporterne på forsyningens side om vandkvalitet

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner