Her graver vi

Overskrift:

Ingen fund af chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandet

Der er ikke fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandet på Odsherred Forsynings 4 vandværker

Nyhedstekst:

Vandprøver fra alle Odsherred Forsynings 4 vandværker: Kingosvej Vandværk, Egebjerg Vandværk, Gelstrup Strand Vandværk og Rørmosen Vandværk er blevet testet for pesticidnedbrydningsproduktet chlorothalonil-amidsulfonsyre. Stoffet er ikke blevet fundet i nogen af prøverne fortæller – Projektchef Kim E. Nielsen fra Odsherred Forsyning.

Tirsdag den 14. maj blev der udtaget prøver fra alle Odsherred Forsynings 4 vandværker til analyse for stoffet chlorothalonil-amidsulfonsyre. Prøverne er analyseret med en meget lav detektionsgrænse på mindre end 0,002 µg/l.

Miljøstyrelsen har fastsat et kvalitetskrav for chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevand på 0,01 µg/l. Der er ikke påvist indhold af chlorothalonil-amidsulfonsyre i nogen af de 4 prøver. Alle 4 vandværker overholder altså kvalitetskriterierne.


Chlorothalonil-amidsulfonsyre har ikke hidtil været på listen over stoffer, som blev kontrolleret på landets vandværker. Nyere forskning har dog rejst en bekymring om, at stoffet kan være kræftfremkaldende og skadeligt for vores arveanlæg. Derfor har Miljøstyrelsen bedt alle landes kommuner om at tjekke drikkevandet for stoffet.


Du kan læse rapporterne på forsyningens side om vandkvalitet


Vandhane
Link under billede:
Billedtekst højre 1:
Billede højre 2 Nyhedsvisning:
Billedetekst højre 2:
Billede højre 3 Nyhedsvisning:
Billedtekst højre 3:
  1. torsdag 23. maj 2019
  2. kl. 10:39

Odsherred Forsyning A/S - Hovedgaden 39 - 4571 Grevinge - Kundeservice 7012 0049

Åbningstider
Driftsvagt
Odsherred Forsyning A/S
Få siden læst højt op
Du er her:
Følg os på LinkedIn
OF_linkedin

Hjemmesiden bruger cookies

Ved at lukke dette vindue accepterer du vores brug af cookies, som vi bruger til at indsamle oplysninger, der forbedrer brugeroplevelsen.
Læs mere her.

Til toppen