Her graver vi

Overskrift:

Regnvandsbassiner er ikke badebassiner

Det kan være fristende at dyppe tæerne i regnvandsbassinerne, når kalenderen skriver sommer og sol. Men det kan være en dårlig ide.

Nyhedstekst:

Vandet i bassinerne er ikke nødvendigvis rent
Vandet stammer fra veje og hustage og kan derfor være påvirket af olie og andre miljøfremmende stoffer, der ikke er gode for mennesker, oplyser projektleder i Odsherred Forsyning, Frederik Brandt.


Og så er der algerne
Især her i sensommeren og efteråret kan der forekomme blågrønne alger i alle søer og dermed også i regnvandsbassinerne. Blågrønne alger opstår, når meget sollys kombineres med forholdsvis høj vandtemperatur. Algerne viser sig som grønt og grumset vand med skum på overfladen og kan give en kraftig forgiftning med hovedpine, hudirritation, feber, kvalme og diarré.


Bunden snyder
Selv efter en oprensning er bassinernes bund meget blød og du risikerer at synke i, hvis du går ud i dem. Derfor kan det være svært at komme op igen.


Hvad med hundene?
Lige så vel som vi mennesker kan få lyst til at blive kølet ned på en varm sensommerdag, elsker de fleste hunde også en tur i det svalende vand. Så længe vandet i bassinerne ser rent ud, kan du godt lade din hund både bade i og drikke af vandet. Men er vandet derimod grumset, uklart eller lugter, anbefaler vi at holde din hund ude af vandet.

Regnvandsbassin
Link under billede:
Billedtekst højre 1:
Billede højre 2 Nyhedsvisning:
Billedetekst højre 2:
Billede højre 3 Nyhedsvisning:
Billedtekst højre 3:
  1. mandag 26. august 2019
  2. kl. 09:10

Odsherred Forsyning A/S - Hovedgaden 39 - 4571 Grevinge - Kundeservice 7012 0049

Åbningstider
Driftsvagt
Odsherred Forsyning A/S
Få siden læst højt op
Du er her:
Følg os på LinkedIn
OF_linkedin

Hjemmesiden bruger cookies

Ved at lukke dette vindue accepterer du vores brug af cookies, som vi bruger til at indsamle oplysninger, der forbedrer brugeroplevelsen.
Læs mere her.

Til toppen