Her graver vi

Overskrift:

Nye renseanlæg i Nyrup og Lumsås

Der er stor aktivitet ved de to renseanlæg nær byerne Nyrup og Lumsås, hvor Odsherred Forsyning er i gang med at udskifte de eksisterende anlæg med nye minirenseanlæg. 

Nyhedstekst:

Moderne løsning
Nyrup og Lumsås renseanlæg er begge opført i 1970’erne, som en slags biologiske renseanlæg med kombination af store septiktanke og rodzoneanlæg, men med 50 år på bagen var anlæggene og deres rensekvalitet ikke længere tidssvarende. Odsherred Forsyning har derfor investeret ca. 8 mio. kr. i projektet, der skal føre landsby-anlæggene helt up-to-date og sørge for, at forbrugerne i området også i fremtiden kan få behandlet deres spildevand forsvarligt.


De to nye anlæg er ligeledes baseret på en biologisk rensning, teknologien hedder biofilm, hvor vandet ledes igennem en række kassetter med særlige bakterier, der omsætter næringsstofferne i spildevandet.

Ca. to gange om måneden, vil en slamsuger hente det overskydende slam fra minirenseanlæggene, og køre det til Højby renseanlæg, hvor Forsyningen har monteret en ny slampresse.


- Med Investeringen i minirenseanlæg, og de dertilhørende nye teknologier, sikrer vi ikke bare en bedre rensning af spildevandet, vi optimerer samtidig driften af anlæggene med digital overvågning og betjening, så driftsfolkene kan styre anlæggene fra kontoret, ud over det planlagte fysiske vedligehold. Vi øger også kapaciteten, så anlæggene bedre kan håndtere udsving i vandforbrug eller kraftigt regnvejr, oplyser Jesper Schmidt, projektchef i Odsherred Forsyning, der dog påpeger, at anlægget i Nyrup pt. modtager for meget regnvand, så noget tyder på, at ikke alle grundejere i Nyrup har fået separatkloakeret som de skal.


Anlægget i Nyrup er dimensioneret til at modtage spildevand fra hvad der svarer til 100 personer, imens Lumsås anlægget er lidt større, og dimensioneret til 500 personer. Begge anlæg er nu næsten færdigbyggede, og Nyrup er allerede sat i drift, imens Lumsås forventes i drift i starten af april. 

Allan Andersen Nyrup
Link under billede:
Billedtekst højre 1:
Billede højre 2 Nyhedsvisning:
Billedetekst højre 2:
Billede højre 3 Nyhedsvisning:
Billedtekst højre 3:
  1. mandag 23. marts 2020
  2. kl. 10:06

Odsherred Forsyning A/S - Hovedgaden 39 - 4571 Grevinge - Kundeservice 7012 0049

Åbningstider
Driftsvagt
Odsherred Forsyning A/S
Få siden læst højt op
Du er her:
Følg os på LinkedIn
OF_linkedin

Hjemmesiden bruger cookies

Ved at lukke dette vindue accepterer du vores brug af cookies, som vi bruger til at indsamle oplysninger, der forbedrer brugeroplevelsen.
Læs mere her.

Til toppen