Bestil din tømning i god tid – før Tour de France den 2. juli

Lørdag den 2. juli tømmer vi ikke tanke de steder, der er berørt af Tour de France-ruten i Odsherred. Hvis du vil være sikker på, at slamsugeren kan komme frem til dig, så bestil i god tid. Vores slamsugere kører uændret i de dele af kommunen, hvor vejene ikke er …

Forsinkelse på planlagte tømninger

I øjeblikket er der forsinkelse på op til 3-4 uger på vores planlagte tømninger. Årsagen er, at vi med den nye tømningsordning skal håndtere endnu flere tømninger. Vi arbejder på sagen, og nye slamsugere er bestilt, men du kan opleve, at du først får tømt din tank senere end varslet.

Nye CO2-anlæg på vej til vandværker

Tilkalkede elkedler, badeværelsesfliser og vandhaner. Kalkindholdet i drikkevand giver forbrugerne gener i boligen. Odsherred Forsyning er på vej med nye anlæg, der mindsker problemet.

Udfordringen
Da Allan Andersen sidste år tiltrådte som bestyrelsesformand for Odsherred Forsyning, var det med et klart budskab: Der skulle gøres noget ved kalkudfordringen i drikkevandet. 

Siden da har Forsyningen undersøgt de forskellige løsningsmuligheder, der findes på markedet, og valget er faldet på et CO2-anlæg, der reducerer kalkudfældningen.

Færre kemikalier
– Den primære årsag til, at denne sag står højt på min og Forsyningens dagsorden, er et ønske om at øge komforten for vores forbrugere ved at reducere behovet for rengøring og afkalkning i hjemmet. Det vil også betyde færre kemikalier fra rengøringsmidler. Det er godt for miljøet, fordi vi så får mindre af den slags ind på vores renseanlæg via kloaksystemet, fortæller Allan Andersen.

Mindre krystallisering
Flere steder i landet håndterer private forbrugere eller vandværker deres kalkudfordring ved at installerer et såkaldt blødgøringsanlæg. Altså et anlæg, der decideret fjerner kalken og ændrer på vandets smag og sammensætning.
Det er ikke tilfældet med et CO2-anlæg. Det er billigere at drifte og installere, og så bibeholder det kalk og magnesium i vandet, så folkesundheden ikke påvirkes. Til gengæld krystalliserer og aflejrer kalken sig ikke længere i samme omfang.

– Vi ilter drikkevandet, før vi sender det ud til forbrugerne. I den proces ryger det naturlige indhold af CO2 ud. Med det nye anlæg gentilfører vi meget små mængder af CO2. I en danskvand er der cirka 10.000 mg per liter, mens der her tilføres cirka 32 mg CO2 per liter vand. Tilførslen af CO2 har ikke indflydelse på vandets lugt og smag, forklarer driftschef for Vand i Odsherred Forsyning, Kim E. Nielsen.

Etablering
Odsherred Forsyning håber at kunne etablere CO2-anlæggene på Rørmosen Vandværk i Nykøbing Sj. samt på Egebjerg Vandværk inden sommeren 2021.

– Nu skal opgaven sendes i udbud, og så skal løsningen monteres på Forsyningens vandværker. Vi forventer, at forbrugerne kan opleve en effekt fra maj eller juni måned i år, oplyser konstitueret direktør i Odsherred Forsyning, Claus Thorsen.

Scroll til toppen
Cookie Consent with Real Cookie Banner