Planlagt lukning af vand i Kildehuse-Strandhuse

Onsdag den 21. februar udfører vi vedligeholdelsesarbejde på Kildehuse-Strandhuse Vandværk. Derfor er vi nødsaget til at lukke for vandet for beboere, der får vand fra Kildehuse-Strandhuse Vandværk. Vi forventer, at der er lukket for vandet i tidsrummet 09:00-12:00. NB! Når der har været lukket for dit vand, kan der ske ...

Fjernvarme i Fårevejle Stationsby

Her kan du læse om fjernvarmeprojektet i Fårevejle Stationsby.

Projekt Fårevejle Stationsby

Odsherred Forsyning begyndte etableringen af fjernvarme i Fårevejle Stationsby i august 2022.

Vores samarbejdspartnere på projektet er entreprenørvirksomhederne Per Aarsleff A/S og Wicotec Kirkebjerg A/S. Dem kan du møde rundt omkring i Fårevejle.

Vi etablerer et helt nyt fjernvarmenet i Fårevejle. Etableringen begyndte i den østlige del af byen og er nu i hele byen. 

I Fårevejle Stationsby har 516 boliger tilmeldt sig fjernvarmen.

Du kan læse mere om projektet i vores brochure.

Fjernvarme i Fårevejle St. 2022-2024

Tidsplan for Fårevejle Stationsby

Etableringen af fjernvarme i Fårevejle fortsætter, når vi har været igennem en ny udbudsproces.

Ny tidsplan følger, når vi starter anlægsarbejdet igen.

Tilslutning fra sidst i august

Fra august har arbejdet med installationer og tilslutning til fjernvarme i Fårevejle Stationsby været i gang. Wicotec Kirkebjerg A/S og Kaj Larsen A/S kontakter løbende varmekunder for at lave aftaler om opsætning af unit.

Øst for jernbanen
I første omgang er det kunderne øst for jernbanen, det vil sige fra banen i retning mod Skolevej, der har fået installeret unit og er koblet på varmen. Det hænger sammen med, at fjernvarmen endnu ikke har krydset jernbaneoverskæringen. Vi forventer, at det sker i løbet af efteråret.

Vest for jernbanen
Vi forventer, at vi kan koble kunder i Fårevejle Stationsby – vest for jernbanen, det vil sige fra banen i retning mod Tuborgvej samt kunder i Fårevejle Kirkeby på i 2024.

Kunder vest for banen får besked om tilslutning, når vi kender tidspunktet.

Fjernvarmerør på byggepladsen i Asnæs
Fårevejle Varmeværk juni 2023

Fårevejle Varmeværk

Fjernvarmen til Fårevejle Stationsby kommer fra et varmeværk, der bliver opført på grunden ved Fårevejle Renseanlæg.

Varmeværket kommer til at bestå af luft til vand-varmepumper, som dækker det grundlæggende varmebehov. Der bliver etableret en vand til vand-varmepumpe, der udnytter den overskydende varme i spildevandet, og overskudsvarme fra forsyningens DTP-anlæg indgår også i varmeproduktionen.

Herudover er der elkedler, der skal supplere varmeproduktionen ved spidsbelastning. Der bliver også opført to akkumuleringstanke, som gør det muligt at lagre varmen fra de forskellige produktionsanlæg i flere dage. Tankene sikrer, at vi kan producere varme på tidspunkter, hvor elprisen er gunstig, og dermed udnytter fjernvarmesystemet de svingende elpriser.

Præsentationer fra vores infomøder

Vi har holdt infomøde om fjernvarme for beboere i Fårevejle St. tirsdag den 28. juni 2022 kl. 18.30-20.00 i Fårevejle Forsamlingshus.

Her finder du præsentationen fra infomødet:

Fjervarmeinfomøde_Hørve_16.03.2022

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner