Ekstra vand på fjernvarmenettet i Vig

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har vi brug for varmekunder i Vigs hjælp. Vi anbefaler, at varmekunder i Vig tjekker deres vandmålere. Hvis du oplever, at ...

Driftsinfo

Her kan du se, hvor vi arbejder, hvis der er driftsforstyrrelser
– f.eks. ved brud på vandledninger

Kort over driftsinfo

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har

Få driftsbeskeder om f.eks. lukning af vand og varme.

Efter lukning af dit vand

Scroll to Top
Forsyningens SMS-service

Ved tilmelding til Forsyningens SMS-service vil du modtage besked om forhold, der vedrører din ejendom. Det kan f.eks. være tømning af septiktank, kloakarbejde i dit område eller brud på en vandledning.

Hvis du har sommerhus i Odsherred, kan det være en god idé også at tilmelde sommerhusadressen til SMS-service.

SMS om tømning udsendes ca. 14 dage inden slamsugeren kommer.

Hvis du ikke ønsker at modtage SMS’er mere, skal du selv afmelde servicen. Dette sker ikke automatisk.

Rent og klart drikkevand

Når der har været lukket for dit vand, kan der ske det, at vandet kortvarigt har en anden farve. Det er helt normalt, og det er ikke farligt.

Vandet er hvidt
Hvis du oplever, at vandet i din vandhane ser hvidt og uklart ud, skyldes det oftest, at der er luft i vandet. Du kan teste det ved at tappe et glas vand og lade det stå et øjeblik. Hvis farven skyldes luft, vil vandet hurtigt bruse af nedefra og blive klart.
Luft i vandet er ganske uskadeligt. Det kan skyldes, at der er kommet luft i vandledningen under reparation.

Vandet er brunt
I vandledninger aflejres der kalk og jern fra drikkevandet. Ved reparationer kan det blive løsnet og blande sig med vandet. Det kan få vandet til at se brunt eller rødbrunt ud. Det er ikke sundhedsskadeligt at drikke vandet, men undgå at vaske tøj, da farven kan sætte sig.
Brunt vand er et forbigående fænomen. Du kan forsøge at afhjælpe det hurtigere ved at lade alle vandhaner løbe et par minutter.
Hvis det kun er dit varme vand, der er misfarvet, bør du tjekke din varmtvandsbeholder.

Vandet smager mærkeligt
Særligt om sommeren kan det forekomme, at vandet smager anderledes og ikke særligt friskt. Det skyldes højst sandsynligt temperaturen på vandet.
De vandledninger, der ligger nærmest jordoverfladen, kan blive påvirket af varmen.
Det er særligt store ejendomme og institutioner med lange ledningsnet over jorden, der kan opleve fænomenet.
For at teste det, kan du stille vandet i køleskabet. Hvis smagen skyldes temperaturen, bør den forsvinde, når vandet køles ned.

Tjek din vandvarmer
Legionellabakterier opstår i vandvarmesystemer, hvor vandet ikke er opvarmet ordentligt. Du kan blive alvorligt syg af at drikke eller bade i vand, der indeholder legionella.
Kontrollér jævnligt din vandvarmer og tilkald VVS-montør, hvis du har mistanke om, at vandet ikke varmes tilstrækkeligt. Vandet i dit system skal være mindst 55 grader varmt for at undgå legionella.