Fjernvarme

 

 

Kontakt kundeservice og få rådgivning om fjernvarme i din bolig og opdag, hvor meget du kan spare på varmeregningen.

Opsætning og bortskaffelse

Vi leverer og installerer din nye fjernvarme-unit - og tager selvfølgelig dit eksisterende anlæg med, når vi er færdige. Dog med udtagelse af olietanke.

Ingen uforudsete udgifter

Få ro i maven om økonomien med en simpel abonnementsløsning og en stabil pris på din varme.

Stabil varme

Du har altid både varme og varmt vand. Vi sørger for optimal drift og stabil varme hver dag - året rundt.

Ingen bekymringer

Brug din fritid på det, du har lyst til. Vi tager os af service og reparationer, hvis du mod forventning oplever problemer med din fjernvarme-unit.

Det koster fjernvarme - 2022-takster

Tilslutningsbidrag på 5.000 kr. ved skift fra eksisterende anlæg.
Øvrige udgifter: Fast lavt abonnement og kWh-varmepris.

5.000 kr.

I tilslutningsbidrag
(gælder i en begrænset periode)

0,60 kr.

Variabel kWh-varmepris

2,33 kr.

Månedligt effektbidrag pr. m2 

81,25 kr.

Månedligt abonnement

Hvor meget varme bruger mit hus?

Varmeudgift i et hus afhænger af alder, antal beboere, isoleringsgrad m.m. Hvis du ønsker en beregning af din forventede varmeudgift ved skift til fjernvarme, kontakt da kundeservice.

Prisnedsættelse på fjernvarmen pr. 1. januar 2021

Pr. 1. januar 2021 sænker Odsherred Varme A/S varmeprisen med 25% med effekt allerede fra 1. januar 2021. Prisen falder fra 0,80 kr. pr. kWh til 0,60 kr. pr. kWh.
Vi sænker varmeprisen, fordi nyligt foretagne investeringer i varmeanlæggene mindsker produktionsomkostningerne og reducerer CO2-udledning med 6.000 tons om året. Dette, kombineret med en kundetilgang på mere end 10% alene inden for det seneste år, og en forventning om yderligere nye kunder fremadrettet medfører, at der er flere til at deles om betalingen af investeringerne i anlæg og fjernvarmerør – jo flere, der er med i det lokale varmefællesskab, des billigere varmeudgift for alle.

Ændring af betalingstermin pr. 1. januar 2021

Fra 1. januar 2021 ændrer Odsherred Varme A/S betalingsterminen for alle varmekunder i Grevinge, Herrestrup, Højby og Vig. Odsherred Varme A/S vil fremover opkræve 4 a conto-rater pr. år i stedet for nuværende 12 rater med følgende perioder:

1. rate indeholder årsafregning + 1. a conto-rate for perioden 1/1-31/3 med forfaldsdato den 28. februar 2021.
2. rate for perioden 1/4–30/6 med forfaldsdato den 31. maj 2021.
3. rate for perioden 1/7-30/9 med forfaldsdato den 31. august 2021.
4. rate for perioden 1/10–31/12 med forfaldsdato den 30. november 2021.

Fjernvarme er relevant til dig med ...

Lej dit fjernvarmeanlæg af os

Er din varmtvandsbeholder/veksler ved at være slidt, og trænger du til en ny?

I stedet for at lave en dyr investering i en ny varmtvandsbeholder/veksler som du selv skal servicere, vedligeholde og reparere, kan du nu leje den af Odsherred Varme A/S.

Hvis du har fjernvarme på din ejendom

Du kan leje en helt ny unit af Odsherred Varme A/S, inkl. montering, service, vedligeholdelse, reparation og udskiftning. Herved kan du undgå, uforudsete udgifter og alle omkostninger. Leje af fjernvarmeunit koster kun 750 kr. inkl. moms om året.

Forsyningen bruger en unit fra Metro Therm, der hedder model PLUS. Det er et system med varmtvandsbeholder, og modellen passer til et gennemsnitligt forbrug i villa/parcelhus. Standardmodellen måler i cm: H160 (180 inkl. rør) X B54 X D46. Du kan se modellen her. 

Vær opmærksom på, at der i forbindelse med erhverv og større ejendomme kan være tale om en anden model og dermed også en anden pris. 

Fjernvarme i dit hjem

Hos Odsherred Varme tilbyder vi miljørigtig varme til dig i Vig, Højby og Grevinge. Vi har gjort det let, billigt og overskueligt at få varme i dit hjem.

Fjernvarme giver dig fordele, du kan varme dig på

√ Fjernvarme er god økonomi
√Fjernvarme er nemt én gang for alle
√ Fjernvarme og det varme vand er der altid
√ Fjernvarmen bliver grønnere og grønnere
√ Fjernvarmen er varme med omtanke
√ Fjernvarmen giver dig plads

Bliv klogere på fjernvarme

Vi er dit lokale varmeselskab

Som fjernvarmekunde i Odsherred Varme A/S bliver du del af et lokalt forankret fællesskab i Odsherred. Fjernvarmen er varme med omtanke. Både for mennesker, miljø og din økonomi.  Med fjernvarme er der flere om at dele udgifterne, og alle får glæde af stordriften. 

Om Odsherred Varme

Odsherred Varme A/S blev stiftet i 2011 som en del af koncernen Odsherred Forsyning A/S. 

Forsyningen overtog varmeværkerne i Højby og Vig fra SEAS-NVE i januar 2018 og varmeværket i Egebjerg fra Egebjerg Nærvarme i 2022.

Odsherred Varme A/S dækker varmebehovet for mange forbrugere i Odsherred og producerer varmen til fjernvarmenettet på værkerne i Højby, Vig og Grevinge.

Se en kort film Om Odsherred Varme

Se hvad du kan spare med Fjernvarmen

 Læs mere om økonomien og se besparelser i forhold til andre opvarmningsformer:

Hvordan produceres fjernvarmen

Over halvdelen af Danmarks boliger får varme fra et varmeværk. Det kaldes fjernvarme. I dag findes der mange innovative løsninger til at producere varmen.

Odsherred Varme valgte allerede i 2016 at omlægge varmeværket i Grevinge fra naturgas, og producerer i stedet varmen med bæredygtigt dansk/svensk flis.  Flisen er certificeret, og er din garanti for at der er helt styr på dyrkningen, hensyntagen til naturelementer og gentilplantning m.m. 

På varmeværket varmes vand op til cirka 70 °C og sendes ud i rør til boligerne. Når vandet har opvarmet boligerne sendes det kolde returvand tilbage til fjernvarmeværket, hvor det genbruges og sendes ud på fjernvarmenettet igen.

Fra juni 2020 produceres varmen på værkerne i Højby og Vig med store luft-til-vand varmepumper. 

Flis på Grevinge varmeværk

Vi har bygget varmeværkerne i Højby og Vig om

Fjernvarmen er et vigtigt bidrag til en grønnere fremtid.
Fra sommeren 2020 produceres varmen på anlæggene i Højby og Vig med nye 2,5 MW luft-til-vand varmepumper, og vi går dermed væk fra naturgas.  Den helt store gevinst er, at vi samtidig sænker CO2 udledningen med 6.000 ton pr. år. 

Ombygningen, falder rigtig godt i tråd med regeringens klimalov fra 2019, der har som erklæret mål, at reducere landets CO2-udledning med 70 procent inden år 2030.

De nye varmepumper producerer fjernvarmen med el.  I dag produceres  omkring 70 procent af elektriciteten i Danmark af grønne energikilder, fx vindmøller og solceller. Vælger du at skifte til fjernvarme er du derfor med til at tage et grønt valg. 

Formanden for Odsherred Forsyning bestyrelse, Allan Andersen ses her til højre med de nye varmepumper.

Allan Andersen Formand for Odsherred Forsynings bestyrelse ved nye varmepumper

Du kan nemt finde svar på de mest almindelige spørgsmål, som vores kunder stiller.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.