Vi skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18

Odsherred Forsyning skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18. Mandag og tirsdag skyller vi ledningerne i sommerhusområderne, om onsdagen skyller vi ledninger i Nykøbing by og torsdag skyller vi ledninger i området ved havnen i Nykøbing samt Anneberg. I forbindelse med arbejdet kan der kortvarigt forekomme urenheder i vandet. Rent ...

Sidste dråbe vand fra Kingosvej Vandværk

Vandværket på Kingosvej i Nykøbing Sj. har pumpet drikkevand ud til forbrugerne for sidste gang. Det gamle vandværk står nu til nedrivning.

Vandværket på Kingosvej blev opført i 1908, ved siden af det gamle gasværk fra 1898, som blev taget ud af drift i 1971 og nedrevet i 2012. Netop det gamle gasværk er medvirkende årsag til, at Odsherred Kommune og  Odsherred Forsyning for flere år siden lavede en plan for at standse vandindvindingen på Kingosvej. Gasværksgrunden er nemlig stærkt forurenet. 

Rørmosen totalrenoveret
– Vandværket på Kingosvej er gammelt og udtjent, og det ligger på forurenet grund. Så det har været en bevidst strategi fra Forsyningens side, ikke at investere i renovering af værket. I stedet har vi brugt de seneste år på en totalrenovering af Rørmosen Vandværk, der er ombygget til et dobbeltstrenget værk – altså to vandværker i ét, af hensyn til forsyningssikkerheden. Derudover er der etableret en nødforbindelse til Rørvig Vandværk, ligesom flere af boringerne ved Rørmosen netop er blevet renoveret, for at beskytte mod pesticider fra overfladevand. Fremadrettet kan vi altså forsyne hele Nykøbing fra dette ene vandværk, fremfor at bruge ressourcer på drift og vedligehold af to vandværker i byen, oplyser direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen. 

Mindsker kalkudfældning
Lukningen af Kingosvej Vandværk betyder også, at effekten fra det CO2-anlæg, som i disse dage er ved at blive installeret på Rørmosen Vandværk, kommer alle forbrugerne i Nykøbing til gavn. Det glæder især Forsyningens bestyrelsesformand, Allan Andersen: 

– Problematikken med kalkudfældning i husholdningsapparater, på fliser og i vandinstallationer, har været et stort fokusområde for mig, siden jeg blev formand, og det er noget, som vi i bestyrelsen har arbejdet aktivt med at finde en løsning på. Vi har valgt en type anlæg, som er billigere og mindre indgribende end traditionel blødgøring, hvor man decideret fjerner kalken fra vandet. I stedet har vi fundet en løsning, hvor kalken og vandets gode smag bibeholdes, men forbrugerne vil snart opleve, at kalken ikke længere udfældes og krystalliserer i samme omfang som tidligere, fortæller Allan Andersen.

Både Rørmosen Vandværk ved Nykøbing og Egebjerg Vandværk er i gang med at få installeret de såkaldte CO2-anlæg, og de forventes at være i drift inden for de kommende to måneder.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner