Nr. Asmindrup får ny pumpestation

For tiden kan bilister på Odsherredvej, og andre forbipasserende, følge med i gravemaskinernes aktivitet på den vestlige side af vejen ud for Nr. Asmindrup, hvor Odsherred Forsyning er i gang med at etablere en ny pumpestation i Nr. Asmindrup.

Store dele af Nr. Asmindrup er blevet separatkloakeret igennem de seneste år, og i den forbindelse anlagde Forsyningen for tre år siden et regnvandsbassin på marken ud for byen, på den modsatte side af Odsherredvejen. Samtidig blev byens kloaksystem klargjort til at kunne lede spildevandet i samme retning, og derfor etableres den nye pumpestation på marken ved siden af regnvandsbassinet.

Fire pumpestationer bliver til én

Takket være separatkloakeringen af Nr. Asmindrup kan spildevandet fremover gravitere, altså løbe af sig selv, ned til den nye pumpestation. Odsherred Forsyning kan derfor snart nedlægge tre ældre nedgravede pumpestationer i byen, samt den store pumpestation for enden af Søgårdsvænget.

– Det er en rigtig fin løsning at etablere pumpestation på marken. Vi sparer også en kostbar renovering af den gamle pumpestation for enden af Søgårdsvænget, hvor pumperne på grund af slitage og alder kun kører på halv kapacitet, siger projektleder Jesper Pedersen fra Odsherred Forsyning.

Den nye pumpestation forventes at stå færdig i begyndelsen af december, og spildevandet fra Nr. Asmindrup skal fremover ledes igennem den, for at komme til rensning på Vig renseanlæg.

-Det ser vi frem til, for Forsyningen har jævnligt måtte rykke ud til driftsproblemer på de gamle pumper, slutter Jesper Pedersen. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.