Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Varm udvikling i Vig

En varmeforsyning i rivende udvikling. Sådan omtaler Fanny Villadsen, direktør i Odsherred Forsyning, varmesituationen i Vig.

Odsherred Forsyning købte varmeværkerne Vig og Højby sidste år, og nu er der altså sat ekstra fart på udviklingen.  

– Vi er ved at rulle fjernvarmeledninger ud i det nye Vig Bakke område, og vi får generelt mange henvendelser fra husejere i Vig, der gerne vil have hjælp til at beregne, om ikke fjernvarme kunne være attraktivt for dem, f.eks. når deres gamle oliefyr eller træpillefyr står af. Her er fjernvarmen konkurrencedygtig i langt de fleste tilfælde, og det kræver ingen stor investering at komme med. Folk bliver også mere og mere miljøbevidste. De færreste synes, at det er fedt at have oliefyr, siger Fanny Villadsen.

Åbent hus på varmeværket i Vig sidste onsdag tiltrak mere end 70 interesserede gæster. Varmeværket står foran en ombygning, og Odsherred Forsyning har netop købt jorden rundt om varmeværket, for at få plads til de nye energioptagere, der fremover skal producere varme til byen via en stor luft-til-vand varmepumpe. På sigt kan det måske også blive aktuelt at placere solpaneler på jordstykket, oplyser Fanny Villadsen.

Vagn Ytte Larsen, der er bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning A/S, og også medlem af bestyrelsen for Nykøbing Sj. Varmeværk A.m.b.a., har en helt klar holdning til fjernvarmen:

– Uanset om man kalder byens varmeværk for fjernvarme eller nærvarme, så er et varmeværk lig med fællesskab. Man er en del af noget fælles, der varetager den daglige drift, vedligehold og administration. Særligt i byer, hvor husene ligger tæt, giver det mening at være en del af fællesskabet. Folk har jo heller ikke deres eget renseanlæg eller vandværk på grunden, for det kræver plads, og det er hverken effektivt eller den bedste løsning for miljøet. Derfor giver det i min optik ikke mening, at hver bolig skal finansiere og drifte deres eget lille varmeværk, siger Vagn Ytte. – Jo flere ejendomme der kobler sig på ledningen til det fælles varmeværk, jo billigere varme kan alle få. Jeg glæder mig meget over interessen og det stigende kundetal for Vig Varmeværk. Flere kunder betyder at vi løbende kan investere i ny miljørigtig teknologi, så varmen kan blive både grønnere og billigere for alle. Det tror jeg på er fremtiden, slutter han.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner