Igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng fortsætter som planlagt

Odsherred Kommunes byråds beslutning om pause i sommerhuskloakeringen omfatter ikke den igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng, der fortsætter som planlagt, til vi er færdige med arbejdet på den etape, der er i gang.

Fjernvarme: Forsyningen forventer ikke væsentlige prisstigninger

Selvom Forsyningens tre varmeværker her fra 2019 mister det såkaldte grundbeløb fra staten, er det lykkedes os at balancere budgettet, så fjernvarmepriserne i Højby og Vig holdes i ro i år, fortæller direktør Fanny Villadsen. 

Forsyningen overtog varmeværkerne i Højby og Vig fra Seas-NVE i januar 2018, velvidende at begge værker skulle omlægges til billigere og mere miljøvenlige energikilder end naturgas. Forsyningen investerer ca. 32 mio. kr. i ombygningen af værkerne fra naturgas til varmepumper, så varmen kan produceres billigere. Ved at omlægge til billigere varmekilder og løbende optimere driften, forventer Forsyningen at kunne holde fjernvarmepriserne i ro. I samarbejde med Nykøbing Sj. varmeværk, er det allerede lykkedes at skære kraftigt ned på driftsudgifterne.

Grevinge Varmeværk blev omlagt fra naturgas til flis i 2016. Flis er en billigere brændselskilde, så derfor betyder det mistede grundbeløb kun en beskeden regulering her. Den variable takst er reguleret med 0,11 kr. pr KWh for 2019 i Grevinge.

Forsyningens tre varmeværker i Grevinge, Højby og Vig mister samlet set ca. 8. mio. kr. i årligt grundbeløb fra staten. Penge som værkerne førhen har fået, mod at stå til rådighed med deres gasmotorer, som kunne producere strøm og sende ud på strømnettet ved behov.

Denne ordning bortfalder, og dermed også det årlige grundbeløb, som de små kraftvarmeværker over hele landet har været vant til at modtage.

Odsherred Forsynings tre varmeværker havde i 2018 en samlet omsætning på ca. 26 mio. kr. 

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner