Nyt regnvandsbassin på Kongeengen

Gravemaskiner og fodbold har normalt ikke meget til fælles, men i disse dage kan begge dele opleves på Kongeengen i Nykøbing Sj.

Odsherred Forsyning er i gang med at lægge sidste hånd på et nyt regnvandsbassin, som skal opsamle og aflede regnvand fra området omkring Isefjordsvej og Dr. Schadsvej.
Det aflange bassin placeres i kanten af Kongeengen op mod skoven, og er udformet med henblik på at genere fodboldbanen mindst muligt.

– Udløbet fra bassinet blev tilsluttet i sidste uge, så fremover bliver vejvandet ledt gennem vandløbet i Grønnehave skov og via Nykøbing havn videre ud i Isefjorden. Ved at lede vejvandet uden om kloakken, får vi i højere grad klimasikret vores kloaksystem under kraftige regn-hændelser, samtidig med at vi undgår at bruge unødvendige ressourcer på at rense regnvand på renseanlægget, fortæller projektleder, Maj-Britt Greve fra Odsherred Forsyning.

Forsyningen forventer at bassinet og omgivelserne færdiggøres i løbet af september. – Som noget af det sidste sætter vi et fire meter højt hegn, så fodboldene ikke ender i bassinet, afslutter Maj-Britt Greve.

Regnvandsbassinet er en del af det fælles klimaprojekt, Grønnehave Bæk, der er et samarbejde imellem Odsherred Forsyning og Odsherred Kommune. Projektet har bl.a. til formål at klimasikre kloaksystemet i dele af Nykøbing Sj. mod oversvømmelser, samt skabe nye rekreative naturområder for dyr og mennesker, f.eks. ved det nye vådområde, som er anlagt nær byens vandtårn.

 

Vejspæring og gravemaskiner ved regnvandsbassin i Nykøbing Sj.

Odsherred Forsyning etablerer et nyt regnvandsbassin ved Kongeengen i Nykøbing Sj.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.