Ekstra vand på fjernvarmenettet i Vig

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har vi brug for varmekunder i Vigs hjælp. Vi anbefaler, at varmekunder i Vig tjekker deres vandmålere. Hvis du oplever, at ...

Odsherred Forsyning i samarbejde med studerende fra SDU

Da årets Case Camp blev afholdt på Syddansk Universitet, Slagelse, var det i samarbejde med Odsherred Forsyning. Her deltog universitetets studerende i konkurrencen om at skabe den bedste kampagne til forsyningen.

Dette har sidenhen ført til, at vindergruppen blev tilbudt et studiejob på en måneds varighed for at gennemføre kampagnen, de vandt med. 

Syddansk Universitet, Slagelse, samarbejder hvert år med en virksomhed om at afholde erhvervskonkurrencen Case Camp. Denne begivenhed tager sit udgangspunkt i en virkelig problemstilling som virksomheden står overfor. Dertil udarbejder universitetets studerende over to dage forslag til en løsningsorienteret kampagne. Denne begivenhed er en mulighed for de studerende for at prøve deres kræfter af, samt skabe forbindelser til erhvervslivet. 

Denne chance greb de fire 2. semesterstuderende, Maria Bruun Nielsen, Mie Marie Bønneland, Eva Ferré Winkel og Lisa Bergmann Krogh, som endte med at løbe med sejren ved Case Camp 2020. De studerer til daglig alle International Virksomhedskommunikation på SDU. Foruden en stor pengepræmie for bedste kampagneforslag, blev det også til, at forsyningen efterfølgende rakte ud til vindergruppen med et tilbud om projektansættelse for at udføre kampagnen.  

Case Camp 2020 indebar et kampagneforslag, som skulle have til formål at få borgere i Odsherred Kommune til at stoppe brugen af sprøjtegift i privat havebrug for i fremtiden at sikre det rene drikkevand. Fanny Villadsen, direktør fra Odsherred Forsyning, er selv uddannet fra Syddansk Universitet og det var heller ikke tilfældigt at lave et samarbejde med netop dem. ”Jeg ved, hvor mange ressourcer, der findes på landets universiteter. Derfor var det også et naturligt valg at samarbejde med SDU, da vi havde en konkret problemstilling og ønskede nye input til formidlingen til kommunens borgere” uddyber Fanny Villadsen.   

Informationskampagne til Odsherreds borgere 

Vindergruppens kampagne tog sit afsæt i en informationskampagne, vis formål var at vise kommunens borgerne alternative løsninger til at ordne deres haver uden brug af sprøjtegift. 

Det var vigtigt for gruppen ikke kun at informere om selve problemet til borgerne, men også give dem midlerne til selv at kunne ændre deres adfærd.  

Kampagnens omdrejningspunkt vil være at give borgere i Odsherred kommune en masse gode råd til, hvordan de kan give deres have “et pift uden gift”. Følgende citat danner også sloganet for vindergruppens kampagne. De gode råd skal kommunikeres ud gennem diverse produkter. Heriblandt små videoer på Facebook med tips og tricks fra lokale i området og fra naturvejleder Jørgen Stoltz.  

Gruppen har også udarbejdet smukke postkort og plakater, som uddeles gratis i brugser, havecentre og planteskoler rundt omkring i Odsherred. 

 

Fremtidsgivende studiejob 

Hos vindergruppen har det vakt stor begejstring, at samarbejdet mellem Odsherred Forsyning og SDU har båret yderligere frugt. ”Det er virkelig en god mulighed for os at få lov til at følge kampagneidéen til dørs. Fanny har selv stået, hvor vi gør nu og ved derfor, hvor vigtige sådanne muligheder er for os som studerende.” udtaler Mie Marie Bønneland.  

”Vi har haft utrolig frie hænder, hvad angår udførelsen af kampagnen. Odsherred Forsyning har haft en stor tiltro til os, som har gjort det til en meget lærerig oplevelse.” fortsætter Maria Bruun Nielsen.  

De studerende har alle fået en masse erhvervserfaring med i bagagen og det gør det lettere for dem i fremtiden at finde et job i branchen.  

  Kampagnen ”Sprøjtefri Sommer” med sloganet ”Giv din have et pift uden gift” vil køre i Odsherred Kommune i sommeren 2020

Sprøjtefri Sommer kampagnevindere
Fra venstre ses direktør Fanny Villadsen sammen med projektgruppen
Plakat om Sprøjtefri Sommer
Her ses plakaten med de gode råd fra Odsherred Forsyning

Scroll to Top