Akut lukning af vand på Getsøvej, Nyledsbakken og Gartnervænget i Nykøbing

Vi har et vandbrud på Getsøvej i Nykøbing, der kræver, at vi lukker akut for vandet på Getsøvej, Nyledsbakken og Gartnervænget i Nykøbing, mens vi reparerer bruddet.  Vi forventer, at vandet er lukket fra kl. 09:00-11:00. NB! Når der har været lukket for dit vand, kan der ske det, at ...

Odsherred Vand A/S har overtaget og nedrevet Gasværket

Odsherred Forsynings datterselskab, Odsherred Vand A/S, som driver vandforsyningen i Nykøbing Sj. og Egebjerg, har nu nedrevet det gamle gasværk på Gasværksvej 5, tæt ved Nykøbing Sj. havn.

Gasværkets særprægede bygning var efter flere års misligholdelse og en brand blevet til en ruin, som ikke stod til at redde.

Gasværket fra 1899 var kulgasværk til 1964, og frem til 1970 blev der produceret propangas. Den tidligere ejer købte det i 1979.

Efter en henvendelse fra familien og deres advokat har vandforsyningen overtaget ejendommen den 1. januar 2012 og fået nedlagt boligen på ejendommen.

Grunden er forurenet, og der er i 1990 udført en omfattende undersøgelse på stedet. Det er det offentlige ved Region Sjælland, der står for indsatsen over for grundvand og som på et tidspunkt vil håndtere forureningen og evt. rense den op.

Region Sjælland har kortlagt ejendommen på vidensniveau 2 (V2).

Der må ikke ændres på anvendelse af grunden, uden en særlig ansøgning om en såkaldt § 8 tilladelse til det.

Grunden, som grænser op til vandværket på Kingosvej 8, er blevet indhegnet og vil evt. senere blive brugt af vandforsyningen som adgangsområde til vandværket. Det foregår i dag over en tinglyst færdselsret på Kingosvej 6.

På sigt kan det tænkes at anvende ejendommen til “brand” af vand som et kredsløb og en ressource.

Billede serie fra ruinen kan ses på NordvestNyt hjemmeside her.

Scroll to Top