Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Ombygning af varmeværker skal gå stærkt

Fredag d. 4. maj var der bestyrelsesmøde i Odsherred Forsyning, fjernvarmeværkerne i i Vig og Højby var et varmt emne. 

Forsyningen overtog de to naturgasfyrede kraftvarmeværker fra SEAS-NVE i januar, og nu haster det med at få ombygget værkerne til andre og billigere varmekilder end naturgas. Den 1. januar 2019 bortfalder det såkaldte grundbeløb, som værkerne hidtil har fået som årligt tilskud fra Staten, mod at stå til rådighed og kunne levere strøm ud på el-nettet ved behov. Det betyder at Forsyningens tre varmeværker i Grevinge, Højby og Vig, samlet set mister næsten 8 millioner kr. i årligt tilskud.

– Det er derfor altafgørende for bestyrelsen at få igangsat proces og undersøgelse, så der kan findes billigere alternativ til varmeproduktionen end naturgas. Heldigvis er der mange spændende muligheder på markedet, og i Grevinge er det allerede lykkedes at sænke varmeprisen væsentligt efter omlægning til træflis, fortæller bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning, Vagn Ytte Larsen.  

Udover ombygning af fjernvarmeværker drøftede bestyrelsen også årsregnskab 2017, effektiviseringsregnskab, indkøb af en ny slamsuger, status på sommerhuskloakering, samt hvorvidt der er mulighed for kalkfjernelse i drikkevandet fra Nykøbing og Egebjerg. Sidstnævnte vil bestyrelsen undersøge nærmere.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner