Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Regnvandsbassiner friskes op

Odsherred Forsyning er gået i gang med at oprense og rydde en række regnvandsbassiner

Projektleder Frederik Brandt fra Odsherred Forsyning tog forleden til landsbyen Kelstrup for at tilse et af de ca. 40 bassiner, der inden for de næste tre år skal renses op.

– Regnvandsbassiner opsamler, tilbageholder og renser delvist regnvandet fra tage, veje og flisebelagte overflader. Det er blandt andet blade, sand og jord, men også olie- og metalrester fra biler, der havner i bassinerne. Alt det bliver til en slags slam, der over tid bundfælder sig i bassinet, mens det “rensede” regnvand, løber videre til søer og vandløb. Derfor er det så vigtigt, at bassinerne oprenses med jævne mellemrum, så deres effekt bibeholdes og det forurenende materiale ikke ender i naturen, forklarer Frederik Brandt.

Forsyningen tømmer bassinerne for vand og graver det øverste lag mudder væk. I forbindelse med oprensningen beskæres beplantningen, så bassinerne fremstår pæne og ryddelige, når de igen fyldes op med regnvand.

Klimatilpasning

Sidste år rensede Forsyningen 13 regnvandsbassiner og kørte ca. 2.200 tons slam væk, men Forsyningen intensiverer nu arbejdet.

– I en tid, hvor klimaet ændrer sig og skybrud bliver hyppigere, er vi meget bevidste om regnvandsbassinernes betydning for kloaksystemet. For bassinerne aflaster også kloakken og rensningsanlæggene, når der falder store mænger regn, siger Frederik Brandt.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner