Vi skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18

Odsherred Forsyning skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18. Mandag og tirsdag skyller vi ledningerne i sommerhusområderne, om onsdagen skyller vi ledninger i Nykøbing by og torsdag skyller vi ledninger i området ved havnen i Nykøbing samt Anneberg. I forbindelse med arbejdet kan der kortvarigt forekomme urenheder i vandet. Rent ...

Startskud på ombygning af varmeværker

Odsherred Forsyning er klar til at gå i gang med den omfattende ombygning af varmeværkerne i Højby og Vig. Et projekt som skal sikre grønnere fjernvarme til kunderne, og konkurrencedygtige priser.

Forsyningen investerer ca. 35 mio. kr. i ombygningen, hvor begge varmeværker får installeret en 2,5 MW luft-til-vand varmepumpe med tilhørende 9 energioptagere.

Denne type varmepumper trækker varme ud af udeluften, for at varme vandet i fjernvarmerørene op.  Projektet har været i EU-udbud, og vinderen blev entreprenørvirksomheden AEA – Aktive Energi Anlæg A/S.

“I bestyrelsen er vi meget fokuserede på at holde varmepriserne i ro. Vi har mistet et stort tilskud fra staten, det såkaldte grundbeløb, så for at undgå prisstigninger, skulle der findes en måde at producere fjernvarme væsentligt billigere end med naturgas – og det er heldigvis lykkedes.

Jeg glæder mig samtidig over, at vi mindsker CO2-udledningen med ca. 6.000 ton om året,” siger bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning A/S, Vagn Ytte Larsen. 

De gamle naturgasmotorer får dog lov til at blive stående, som en ekstra forsyningssikkerhed, og kan aktiveres når varmepumperne f.eks. serviceres. Det giver også Forsyningen mulighed for at veksle imellem energikilderne. For kunderne betyder det, at fjernvarmen bliver endnu mere driftssikker, og at fjernvarmepriserne bliver mere robuste i forhold til udsving i energipriserne.

Forsyningen satser stort på fjernvarmen

Udover ombygning af selve værkerne, renoveres også en række af de ældre fjernvarmeledninger, så varmetabet mindskes. Byvænget i Højby er f.eks. et af de steder, hvor ledningen taber varme, så den udskiftes til september.

– Det giver god mening i tætbebyggede lokalområder, som Højby og Vig, at have et fælles energieffektivt varmeværk, som driftes af professionelle, fremfor at alle farer ud og køber pillefyr eller en lille pumpe, som fylder og larmer, og som de selv skal passe og servicere – og finansiere. Specielt fordi fjernvarmen i langt de fleste tilfælde er en billigere løsning. F.eks. får næsten alle de nye boliger på Vig Bakke indlagt fjernvarme, siger direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen.

– Og det er en rigtig god nyhed, for jo flere der tilslutter sig det lokale varmeværk, jo billigere fjernvarme kan alle få. Større kundevolumen giver os også bedre mulighed for at investere i ny teknologi, i takt med at den udvikles, slutter hun. 

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner