Strømafbrydelse i Højby påvirker Højby Varmeværk

Der er lige nu strømafbrydelse i Højby. Strømafbrydelsen betyder, at der er lukket for varmen og det varme vand fra Højby Varmeværk. Fjernvarmekunder i Højby, Nr. Asmindrup og Stårup er påvirkede af strømafbrydelsen. Cerius forventer, at strømmen er tilbage cirka kl. 12:30. Varmen og det varme vand kan godt være ustabil ...

Vi skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18

Odsherred Forsyning skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18. Mandag og tirsdag skyller vi ledningerne i sommerhusområderne, om onsdagen skyller vi ledninger i Nykøbing by og torsdag skyller vi ledninger i området ved havnen i Nykøbing samt Anneberg. I forbindelse med arbejdet kan der kortvarigt forekomme urenheder i vandet. Rent ...

Vandledningen er i mål

Den nye vandledning imellem Nykøbing Sj. og Rørvig er lagt i jorden. En ny pumpestation på Rørvigvej forbinder vandforsyningen imellem de to byer.

Idéen om at udvide samarbejdet og kapaciteten har været på tegnebrættet i flere år. Nu er projektet ført ud i livet, gravearbejdet i Rørvigvejen er slut, og Rørmosen vandværk (Nykøbing) er ledningsforbundet med Rørvig Vandværk. De to værker kan udveksle drikkevand, og forsyne hinanden når behovet opstår.

Ud til Rørvigvej står et nyt pumpehus, som faktisk er en trykforøgerstation, der styrer retningen og trykket på vandet. Pumpehuset er tegnet og opført af Nydan Byg A/S på et stykke af firmaets egen grund. Hele projektet med at etablere den nye vandledning har kostet ca. 5,5 mio. kr.

Det er let at spore tilfredsheden hos bestyrelsesformændene Vagn Ytte Larsen og Finn Gustafsson, fra henholdsvis Odsherred Forsyning A/S og Rørvig Vandværk I/S. Begge selskaber sparer store anlægs- og renoveringsudgifter ved samarbejdet. Rørvig har f.eks. ikke længere behov for at anlægge en ny boring og råvandsledning, og i Nykøbing kan vandværket på Kingosvej helt udfases. Værket stod ellers over for en omfattende og bekostelig renovering.

“Vi har haft de praktiske briller på og tænkt vandforsyning som en helhed, uden at lade os diktere af bygrænser.” Oplyser forsyningens bestyrelsesformand, Vagn Ytte Larsen.

Forsyningen ordner papirarbejdet

Det gode vand-samarbejde har også kastet en administrativ synergigevinst af sig. Forsyningen vil fremover varetage opkrævningen for Rørvig Vandværks 4.000 kunder. Det betyder at kunderne i Rørvig fremover modtager én samlet regning for drikkevand og spildevand. Der er således gode administrative kræfter og porto-penge at spare.

Kunder fra Rørvig som har spørgsmål til regningen, kan kontakte forsyningens kundeservice på

tlf. 70 12 00 49.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner