Info om planlagte tømninger

Du kan se på tømningsportalen, hvornår din tank bliver tømt. Det gør du på via dette LINK. 

STRØMPER I KLOAKLEDNINGERNE I NYKØBING OG RØRVIG

Renovering af kloakrør i Nykøbing og Rørvig

Odsherred Forsyning renoverer og tætner offentlige kloakledninger i Nykøbing og Rørvig, og det sker med metoden strømpeforing.

– Renoveringen af rørene er led i et større renoveringsprojekt, hvor Odsherred Forsyning forbedrer kloakledningerne for cirka 10 millioner om året, fortæller Claus Thorsen, konstitueret direktør i Odsherred Forsyning.

Kloakrørene bliver renoveret, fordi de er slidte og utætte som følge af alder. Dårlige og slidte kloakledninger kan føre til brud og dermed forstoppelser. Utæthederne kan også betyde, at der kan trænge vand ind i rørene, så der kommer for meget uvedkommende vand til renseanlæggene.

Strømpeforing
Renoveringen foregår med metoden strømpeforing, hvor man forer de eksisterende kloakrør med et filtlignede materiale, der bliver kaldt for en strømpe. Materialet bliver imprægneret med polyester og hærdet med varme.

Polyesterstrømpen bliver ført ind i røret i en blød form, hvorefter man hærder den med varme, så den bliver hård og slidstærk. Strømpen ligger nu som et nyt, slidstærkt rør inde i det gamle, og på den måde tætner man rørene dér, hvor det er nødvendigt.

Fordelene ved metoden er, at man renoverer uden opgravning, og at arbejdet går hurtigere, end hvis man skulle grave hele strækningen op.

Flere fordele
Der er flere fordele ved renoveringen. For det første bliver de utætte rør tætte og stærke, og for det andet betyder det, at vi reducerer mængden af uvedkommende dræn- og grundvand i de rør, der leder vandet til renseanlægget.

I Rørvig betyder det, at Rørvig Renseanlæg bliver mindre belastet i takt med, at Odsherred Forsyning renoverer de utætte rør, og dermed bruger vi ikke unødvendige ressourcer på at rense uvedkommende vand på anlægget.

Nyt liv
− Når de gamle kloakrør i forbindelse med renoveringen får nyt liv og bliver tætte, så mindsker vi risikoen for brud, og at uvedkommende vand kan sive ind i dem, forklarer Maj-Britt Greve, projektleder i Odsherred Forsyning. Hun forklarer videre, at rørene kan holde i lang tid fremover.  

Mulige lugtgener
I forbindelse med renoveringen kan husejere i sjældne tilfælde opleve lugtgener. De kan opstå, når vi klargør kloakledningerne ved højtryksspuling, fordi spulingen kan tømme vandlåsene for vand.

Der kan også opstå midlertidige lugtgener under selve strømpeforingen, når strømpen hærdes med varme. Strømpematerialet har en lav lugtgrænse og kan afgive lugt, selv om koncentrationen af stoffet er lavt.

I begge tilfælde kan det være en god idé at fylde alle vandlåse med vand efterfølgende.

Tidsplan
I Nykøbing finder strømpeforingen sted i uge 43-45, og det sker på veje omkring Saxilds Allé og Isefjordsvej. I Rørvig er forberedelserne til strømpeforingen i gang, og selve foringen finder sted fra uge 46 til uge 52 i store dele af områder langs Fjordstien fra havnen til Strædet og i områder omkring Dybesøvej og Digevej.

De involverede husstande i både Nykøbing og Rørvig har fået informationssedler i postkassen fra entreprenøren.

Scroll to Top
Cookie Consent with Real Cookie Banner