Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Danmarks første el-slamsuger i Odsherred

Danmarks første og største el-slamsuger kommer til Odsherred. Forsyningens nye miljørigtige køretøj støjer mindre og er billigere i drift. Planen er, at slamsugeren kommer til at køre på vejene i Odsherred fra slutningen af året.
 

Når Odsherred Forsyning sidst på året får en ny elektrisk slamsuger, er det den første af sin slags i Danmark. Der er tale om et køretøj af stor kaliber, som er 2,55 meter bred, 3,40 høj og 8,5 lang. Dermed bliver forsyningen den første i branchen, der får en el-slamsuger i den størrelse ud at køre på vejene i Odsherred.

Det er Volvo, der i samarbejde med Bucher Municipal, udvikler el-slamsugeren, der er af typen Flexline. De har tidligere udviklet en anden el-slamsuger, en såkaldt Cityflex-model. Den type kører der et eksemplar af i hovedstaden, men den er noget mindre end det pragteksemplar, der kommer til Odsherred.

Win-win
El-slamsugeren ligner forsyningens andre slamsugere, men der er flere fordele ved den nye investering, som er bedre for både arbejdsmiljø og økonomi. En af fordelene er mindre støj, og den nye slamsuger bliver helt sikkert populær blandt chaufførerne. Chaufføren af el-slamsugeren får en hverdag med langt mindre støj i kabinen og mindre støj ved kørsel på vejene. Selve tømningsopgaven bliver ikke støjfri, men det er tæt på, for hydraulikpumpen er også elektrisk. Den støjsvage el-slamsuger er dermed til glæde for både kunder og forsyningens chauffører, så det er win-win for alle.

Elbiler er dyrere i indkøb, men de er billigere i drift og det er rentabelt for forsyningen at investere i miljørigtige biler. Slamsugerne i Odsherred Forsyning tømmer tanke i et stort geografisk område, og de kører mange kilometer på landevejene. Det er derfor vigtigt, at vognparken er billig i drift.

Udskifter driftsbiler
Den lave grønne afgift, færre udgifter til vedligehold og billig opladning fremfor dyr tankning gør køb af elbiler til en god forretning. Forsyningen er derfor i gang med at udskifte alle driftsbiler til elbiler.
− Vi er en af de forsyninger i Danmark, der er længst fremme med at udfase fossile biler til elbiler. Vi tænker både på miljøet og på den økonomiske fordel ved skiftet, fortæller Mathias Hansen, bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning.

I 2021 kørte den første elbil ud fra Odsherred Forsynings parkeringsplads, og siden er mange flere fulgt efter. Forsyningens vognpark er løbende udskiftet til elbiler, og der er snart ikke mange biler på fossile brændstoffer tilbage. Ud af 23 driftsbiler er der 14 elbiler og 3 plug-in hybridbiler, og udskiftningen fortsætter.

El-slamsuger til Odsherred Forsyning

Scroll to Top