Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Hot sæsonstart i Sommerland Sjælland

Sæsonstarten i Sommerland Sjælland er hot på flere måder. Mens en varm juni har sørget for lune temperaturer i luften, så er det fjernvarme, der luner badevandet i Sjællands største udendørs vandland.
 

Når glade badegæster og vandhunde fremover springer i Den Blå Lagune i Sommerland Sjælland, sker det i vand opvarmet af miljørigtig fjernvarme. Det er Odsherred Forsyning, der leverer grøn og stabil opvarmning af Sommerlands badevand og brusefaciliteter.

Forsyningen gik i gang med etableringen af fjernvarme i sommerlandet i midten af april. Der blev hurtigt gravet forbi feriehytterne, så gravearbejdet ikke ville genere gæsterne, når Sommerland Sjælland åbnede.

Begejstrede parter
Det er Højby Varmeværk, der sender fjernvarmen frem til lagunen, og Kåre Dyvekær, der ejer Sommerland Sjælland, er begejstret for aftalen med forsyningen:

− Det fine ved den her aftale er jo, at Sommerland Sjælland aftager varmen om sommeren, hvor varmeværket har meget kapacitet, da det er uden for fyringssæsonen. Så det er en god aftale for begge parter. Vores gamle system havde ikke nok kapacitet til det antal brusere, vi har fået efter vores store ombygning sidste år. Så vi får ikke varmere vand i vandlandet, end det er nu, men det bliver mere stabilt og med grønnere energi.

Erhvervsdrivende samarbejder
Det er Claus Thorsen, økonomidirektør og konstitueret direktør i Odsherred Forsyning, enig i.

− Det er vigtigt, at erhvervslivet i Odsherred samarbejder og bakker op om hinanden, og når en virksomhed så stor som Sommerland Sjælland støtter op om fjernvarmen, vækker det glæde hos os, fortæller Claus Thorsen. − Fjernvarme er et fællesskab, og jo flere kunder vi får på fjernvarmenettet, jo billigere fjernvarme til kunderne.

Langt stik
Fjernvarmestikket til Sommerland Sjælland, som er koblet på hovedledningen på Tinghulevej, er cirka 600 meter langt, og det er en af de længste fjernvarmeledninger, forsyningen har lavet til en enkelt kunde.

Badelandet er tidligere varmet op med et træpillefyr, men kapaciteten var ikke stor nok – og fyret havde svært ved at følge med. Fremover slipper Sommerland Sjælland for at vedligeholde deres fyr, da det nu er varmepumperne i Højby, der leverer varmen, mens Odsherred Forsyning sørger for at vedligeholde og servicere den nye opvarmningskilde.

Scroll to Top