Drone leder efter utætheder i fjernvarmerør

I løbet af perioden fra 3.-16. januar flyver vi med en drone over nogle af byerne i Odsherred. Vi flyver med drone, fordi vi leder efter eventuelle utætheder i fjernvarmenettet. 

Vi flyver over Grevinge, Herrestrup, Vig, Højby og Nr. Asmindrup.

Termisk kamera
Dronen flyver i 120 meters højde med et termisk kamera, som kan registrere varmeforskelle i fjernvarme-systemet. Fra luften kan dronen med en termisk sensor måle varmeudstråling og skabe et billede af det.

Det er ikke almindelige billeder der tages. Der er tale om en grafisk mosaik, hvor man kan identificere unormalt høje temperaturer og dermed sandsynligheden for et varme- og vandtab.

Vejrforhold
Vi flyver kun enkelte dage og kun i roligt vejr. For at få de bedste resultater og de rigtige temperaturer sender vi dronerne i luften, når det er koldt.

Der må ikke være regn eller våd asfalt, for så kan dronen ikke måle de rette temperaturer. Der må også kun være middelvind under 8 meter i sekundet, ellers kan dronen ikke flyve stabilt.

Derfor kan vi ikke sige præcis, hvornår dronen sendes i luften. Det er Drone Systems, der udfører flyvningen, og de har de nødvendige tilladelser til at flyve i området.

FAKTA OM DRONEN 

Dronen flyver i 80-120 meters højde, og man vil muligvis kunne høre en svag brummen fra den.

Dronen tager ikke almindelige billeder. Den måler kun elektromagnetiske stråling i bølgelængderne 7,5-14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Temperaturen tildeles en farve, og deraf opstår termografibillederne. 

Dronen styres af Drone Systems for Odsherred Forsyning. Der skal to personer til at styre den og udføre termograferingen. 

Fotos fra Drone Systems. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.