Bestil din tømning i god tid – før Tour de France den 2. juli

Lørdag den 2. juli tømmer vi ikke tanke de steder, der er berørt af Tour de France-ruten i Odsherred. Hvis du vil være sikker på, at slamsugeren kan komme frem til dig, så bestil i god tid. Vores slamsugere kører uændret i de dele af kommunen, hvor vejene ikke er …

Forsinkelse på planlagte tømninger

I øjeblikket er der forsinkelse på op til 3-4 uger på vores planlagte tømninger. Årsagen er, at vi med den nye tømningsordning skal håndtere endnu flere tømninger. Vi arbejder på sagen, og nye slamsugere er bestilt, men du kan opleve, at du først får tømt din tank senere end varslet.

Fjernvarmeprisen stiger ikke i 2022

Vores kundeservice får i øjeblikket mange henvendelser fra folk, der gerne vil høre, om prisen på fjernvarme stiger. Det gør den ikke.

Alle vores varmekunder i Højby, Vig, Nr. Asmindrup, Herrestrup, Grevinge og Egebjerg kan med ro i sindet tænde for varmen. På trods af de stigende globale energipriser hæver Odsherred Forsyning nemlig ikke prisen på fjernvarme.

Det kan du læse mere om her:
www.tv2east.dk/odsherred/varmeregningen-stiger-bare-ikke-hos-odsherred-forsynings-kunder

Elpriser påvirker ikke
Historisk høje elpriser rykker ikke ved prisen på fjernvarme fra Odsherred Forsyning.

Forsyningen kan udjævne prisstigninger som dem, der opleves aktuelt, over flere år, så forbrugerne har en stabil pris og budgetsikkerhed. Med de individuelle løsninger står man alene med risikoen i forhold til udsving i f.eks. el- eller gaspriser.

– Fjernvarmen er ikke i samme grad ramt af de aktuelle prisstigninger på energi, da vi har risikoafdækket og låst prisen på et lavt prisniveau, oplyser forsyningens økonomidirektør, Claus Thorsen. Vi kan også tilpasse produktionen hen over døgnet i forhold til svingningerne i energiprisen.

Varme på lager
Det betyder, at når elprisen falder og stiger hen over et døgn, så kan forsyningen sørge for at aftage el, når den er billigst. Forsyningen producerer desuden en varme, der ligger og lagrer i tanke på varmeværkerne. Varmen bliver først brugt, når folk har brug for den ude i deres boliger.

Som fjernvarmekunde hos Odsherred Forsyning skal man altså ikke frygte, at varmeprisen følger med elprisens himmelflugt.

Reduktion består
– Vi reducerede taksten med 25% sidste år, og den reduktion har vi fastholdt i 2021, og det kommer vi også til at gøre næste år, fastslår forsyningens direktør, Fanny Villadsen. – Det gælder varmen fra Odsherred Forsynings fjernvarmeværker i Højby, Vig, Grevinge og snart også Rørvig.

Når reduktionen på fjernvarmeprisen kunne lade sig gøre, hænger det sammen med flere ting. Udvidelse af fjernvarmenettet og tilgang af kunder er med til at gøre varmen billigere. For jo flere varmekunder, der er om en fælles varmeløsning, jo billigere bliver det at være varmekunde. Herudover har omlægningen fra naturgas til luft til vand-varmepumper på varmeværkerne i Højby og Vig betydet lavere produktionsomkostninger.

– Odsherred Forsyning har både et ønske og en strategi om at være med til at sikre grøn omstilling, og det er da også derfor, at Grevinge Varmeværk netop nu er under ombygning og får luft til vand-varmepumpe. Det er et tiltag, der er med til at reducere CO2-udledningen, forklarer Fanny Villadsen.

Scroll til toppen
Cookie Consent with Real Cookie Banner