Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Fjernvarmen passerer byskiltet til Kirkebyen

Nu kommer fjernvarmen til Fårevejle Kirkeby, idet forsyningen begynder etableringen af fjernvarmenettet i byen. Varmeværket, som varmen kommer fra, er under opførelse i Stationsbyen.


Som i andre byer skyder fjernvarmeflagene nu også op i Fårevejle Kirkeby, hvor Odsherred Forsyning etablerer et helt nyt fjernvarmenet. Der er stor opbakning til fjernvarmen i byen.

Gravearbejdet har længe bevæget sig fra Fårevejle Stationsby ad Adelers Alle mod Kirkebyen. I denne uge når fjernvarmeetableringen endnu en milepæl, når gravearbejdet krydser byskiltet, og etableringen af fjernvarmen ankommer til endnu en by.

Milepælen glæder Claus Thorsen, konstitueret direktør i Odsherred Forsyning, som udtaler:
− Det går enormt stærkt med etableringen af fjernvarme, og lige nu er vi foran tidsplanen i Kirkebyen, og det er takket være en masse folk, der alle knokler for at få fjernvarmen frem til kunderne.

Arbejdet i Kirkebyen følger arbejdet med hovedledningen på Adelers Alle, hvor sidevejene kommer med efterhånden, som entreprenøren Per Aarsleff A/S graver sig frem. Etableringen af fjernvarme sker i flere etaper, og der bliver arbejdet flere steder på samme tid.

Fårevejle Varmeværk
Varmen til Fårevejle Kirkeby kommer fra et varmeværk, der bliver opført på grunden ved Fårevejle Renseanlæg. Arbejdet med værket er allerede påbegyndt, idet to akkumuleringstanke er i gang med at blive rejst.

De to akkumuleringstanke gør det muligt at lagre varmen fra de forskellige produktionsanlæg i flere dage. Tankene sikrer, at man kan producere varme på tidspunkter, hvor elprisen er gunstig, og dermed udnytter fjernvarmesystemet de svingende elpriser.

Varmeværket kommer til at bestå af luft til vand-varmepumper, som dækker det grundlæggende varmebehov. Der bliver etableret en vand til vand-varmepumpe, der udnytter den overskydende varme i spildevandet. Herudover er der elkedler, der skal supplere varmeproduktionen ved spidsbelastning.

Odsherred Forsyning forventer, at værket kommer i drift til efteråret, og at kunderne i Kirkebyen bliver koblet på i 2024. Forinden bliver der etableret en midlertidig varmeløsning for nogle af kunderne i Stationsbyen.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner