Igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng fortsætter som planlagt

Odsherred Kommunes byråds beslutning om pause i sommerhuskloakeringen omfatter ikke den igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng, der fortsætter som planlagt, til vi er færdige med arbejdet på den etape, der er i gang.

FORBRUGERUNDERSØGELSE: KALK I VANDET

UNDERSØGELSEN ER AFSLUTTET

I august installerede Odsherred Forsyning CO2-anlæg på vandværkerne i Nykøbing Sj. og Egebjerg. Nu vil vi gerne spørge drikkevandsforbrugerne, om de har oplevet en forskel på mængden af kalk i vandet.

Kalkudfældningen reduceres med ca. 90% for almindeligt drikkevand på ca. 10 grader. For varmt brugsvand på ca. 50 grader reduceres den med ca. 35%. Så der burde være en mærkbar forskel ude hos forbrugerne, og det er det, vi gerne vil undersøge.

Undersøgelsen er for dig, der er vandkunde hos Rørmosen Vandværk i Nykøbing eller Egebjerg Vandværk, og består af 3 spørgsmål. Undersøgelsen slutter lørdag den 20. november.

NB! Du skal ikke logge ind på Google, men blot besvare spørgsmålene og klikke på Send.

CO2-anlæggene fungerer som et alternativ til traditionel blødgøring af drikkevand, som forbrugeren gerne skulle mærke i hjemmet. Det kan for eksempel opleves ved, at kalken fra drikkevandet ikke længere binder sig til hjemmets overflader i samme omfang som tidligere.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner