Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Forsyningen overtager varmeværker i Højby og Vig

SEAS-NVE har onsdag d. 29. november indgået aftale med Odsherred Forsyning A/S om salg af kraftvarmeværkerne i Vig og Højby. 

Bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning, Vagn Ytte Larsen, glæder sig over de fremtidsmuligheder, som aftalen bringer med sig.

– Det giver god mening at ejerskabet af de to varmeværker ligger hos den lokale forsyning, som jo i forvejen ejer Grevinge-Herrestrup varmeværk. Der er helt klart nogle synergigevinster at hente, og det giver mulighed for, at se på varmeforsyningen i Odsherred i et mere samlet perspektiv, siger Vagn Ytte Larsen.

Odsherred Forsyning A/S overtager begge værker pr. 1. januar 2018, og de 900 forbrugere vil derfor opleve, at deres varmeregninger i 2018 kommer fra forsyningen og ikke fra SEAS-NVE.

Målet med at overtage de to værker, er, ifølge forsyningens direktør Ghita Hansen, at kunne sænke varmeprisen for forbrugerne i Højby og Vig. Det er allerede lykkedes i Grevinge, hvor varmeprisen er faldet fra 0,96 til 0,68 kr. pr. kWh, grundet en omlægning fra naturgas til biomasse (flis).

– Fjernvarmeområdet i Danmark er heftigt reguleret af lovgivning og forskellige tilskudsordninger. Derfor skal man hele tiden kigge et par år frem i tiden. Planerne om at opføre et biogasanlæg i Vig, kan blive meget interessante i forhold til, på sigt, at kunne levere billigere fjernvarme, oplyser Ghita Hansen.

Hos energi- og fiberkoncernen SEAS-NVE glæder man sig først og fremmest over, at fjernvarmen forbliver på lokale hænder. Kraftvarmeværkerne har været en del af SEAS-NVEs forretningsområder igennem mange år, men er ikke en del af den fremtidige strategi for SEAS-NVE, der mener, at have fundet de bedste ejere, og at fjernvarmen ligger godt i et kommunalt ejet selskab.

SEAS-NVE har i alt 2.400 fjernvarmekunder, hvoraf de 900 er fra Højby og Vig.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner