Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Grønnehave Bæk projekt er i gang

Entreprenøren er fundet og det fælles Grønnehave Bæk projekt mellem Odsherred Kommune og Odsherred Forsyning blev skudt i gang denne uge. 

Projektet omfatter et nyt 6.000 m2 vådområde nær vandtårnet i Nykøbing. Her skal drænvand fra marker fremover ledes igennem for at reducere kvælstofindholdet, inden vandet ledes videre gennem skoven via Grønnehave Bæk og ud i Isefjorden. Samtidig afskæres vejvandet fra det offentlige kloaksystem på en række veje i Saxild-kvarteret i Nykøbing, for at reducere mængden af regnvand, der transporteres til rensning på Nykøbing renseanlæg.

– Det er utrolig smukt at vandre langs Grønnehave Bæk til vandtårnet, og dette projekt betyder kun endnu flere stier og rekreative områder. Samtidig er der en stor miljøgevinst i form af kvælstofreduktion, og Forsyningen slipper for at bruge 38 mio. kr. på at separatkloakere Saxild-kvarteret, fordi en stor del af regnvandet nu kan ledes udenom renseanlægget. Et rigtig fornuftigt projekt, siger bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning A/S, Vagn Ytte Larsen. 

Miljøstyrelsen bakker op

De samlede omkostninger til Grønnehave Bæk projektet udgør ca. 12,5 mio. kr. heraf har SVANA (Miljøstyrelsen) valgt at støtte projektet med ca. 3 mio. kr. 

Selve bækken, der løber gennem skoven og langs fodboldbanerne på Kongeengen, skal slynges tre steder, for at give optimale forhold for dyrelivet og forbedre vandløbet. Derudover bliver udløbet fra Grønnehave Bæk til Nykøbing Havn, som i dag løber i rør under jorden, åbnet og udvidet, så man kan følge vandet hele vejen. Henover sommeren og efteråret vil man således kunne opleve gravemaskiner ved bækken forskellige steder i skoven, samt på marken ind mod skoven nær vandtårnet.

Projektet blev udbudt som totalentreprise og vinderen blev entreprenørvirksomheden Aarsleff, i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma Envidan. 

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner