Igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng fortsætter som planlagt

Odsherred Kommunes byråds beslutning om pause i sommerhuskloakeringen omfatter ikke den igangværende sommerhuskloakering på Ellinge Lyng, der fortsætter som planlagt, til vi er færdige med arbejdet på den etape, der er i gang.

Højby Renseanlæg skal renoveres og udvides

Odsherred Forsyning forbereder pt. en omfattende renovering og udvidelse af Højby renseanlæg. 

Ombygningen af Højby Renseanlæg, beliggende på Elinge Mosevej, har til formål at optimere driften af anlægget, samt øge kapaciteten, så ny-kloakerede sommerhusområder kan få renset spildevandet i Højby. 

Højby renseanlæg modtager i dag spildevand fra selve Højby samt fra 1.600 sommerhuse. Frem mod år 2031 forventes yderligere 4.700 sommerhuse langs Sejerøbugten kloakeret og koblet på Højby renseanlæg. 

-Højby renseanlæg er opført i 2004, og er faktisk et rigtig fint og velfungerende renseanlæg, men det er nødvendigt at klargøre anlægget, så vi kan håndtere de øgede mængder spildevand, når flere sommerhusområder kobles på, fortæller Sascha Boserup, projektleder i Odsherred Forsyning.

Odsherred Forsyning har for nyligt sendt opgaven med ombygning af renseanlægget i udbud.  Den samlede anlægssum forventes at lande på ca. 18 mio. kr. Anlægsarbejdet begynder den 1. maj i år, og afsluttes i januar 2020. 

Ombygningen omfatter bl.a. installation af nye el-tavler, udvidelse af bassinkapacitet, og et intelligent overvågningssystem, så anlægget nemmere kan tilpasses de store årstidsvariationer i vandforbruget, der svinger i forhold til sommerhusenes høj- og lavsæson.

En gevinst for miljøet og grundejerne
Formålet med sommerhuskloakeringen, og den medfølgende tilslutning til Højby renseanlæg, er at beskytte åer og vandløb mod forurening fra urenset spildevand, og dermed bidrage til at sikre badevandskvaliteten langs Odsherreds kyster.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner