Vi skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18

Odsherred Forsyning skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18. Mandag og tirsdag skyller vi ledningerne i sommerhusområderne, om onsdagen skyller vi ledninger i Nykøbing by og torsdag skyller vi ledninger i området ved havnen i Nykøbing samt Anneberg. I forbindelse med arbejdet kan der kortvarigt forekomme urenheder i vandet. Rent ...

Regnvandsbassiner får makeover

Odsherred Forsyning oprenser og rydder 14 regnvandsbassiner i Hørve, Fårevejle og Asnæs i perioden uge 33-38.

Flere steder i Odsherred ledes regnvand fra veje og bebyggede områder til regnvandsbassiner. Asfalterede og flisebelagte overflader gør det nemlig svært for regnvandet at nedsive. 

Regnvandsbassiner er gode for miljøet, fordi de hjælper med at rense regnvandet for de værste miljøskadelige partikler som f.eks. benzin og olie, inden vandet løber videre ud i åer og vandløb. Derudover mindsker bassinerne risikoen for overfyldte kloakker i tilfælde af kraftige skybrud. 

Med tiden aflejrer jord og miljøskadelige partikler sig på bunden, og så er der brug for en oprensning. Bassinet tømmes for vand, og det øverste lag mudder graves af, så bassinet kan fortsætte med at udføre sin opgave. Siv og træer bliver ryddet samtidigt, så bassinerne vil fremstå som pæne søer, når projektet er gennemført.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner