Seneste nyt fra sommerhuskloakeringen på Hønsinge Lyng

I september 2019 satte Odsherred Forsyning skovlen i jorden på Hønsinge Lyng, så cirka 800 sommerhuse i perioden september 2019 til juli 2021 kan blive koblet på den offentlige kloak. 

Området kloakeres med gravitation og pumper til at løfte spildevandet, hvor det på grund af områdets topografi er nødvendigt.  Der etableres ikke vakuumkloak i dette område.

– I bestyrelsen øremærkede vi sidste år ca. 25 mio. kr. til renovering og udvidelse af Højby renseanlæg. Her skal spildevandet fra nogle af sommerhusområderne fremover ledes hen. Sommerhuskloakeringen sikrer bedre rensning af spildevandet, og en langt mindre belastning af vandløb og badevand – specielt om sommeren, når de fleste sommerhuse er beboede, oplyser Allan Andersen, bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning.

Vejret skyld i forsinkelser
Selvom gravearbejdet kom rigtig godt fra start i september 2019, har vinterens voldsomme regnmængder og et højt grundvandsspejl i den grad sat Forsyningens entreprenør på en hård prøve.

– Når der både kommer vand fra oven og fra neden bliver det hele mere besværligt. Jorden er mange steder så mættet, at vandet simpelthen ikke kan nå at forsvinde væk. Selvom vi har forsøgt at tilpasse tidsplanerne og flytte gravearbejdet til mere tørre veje, må vi desværre konstatere, at det dårlige vejr bliver skyld i forsinkelser. Der er 400 sommerhuse på Hønsinge Lyng, som skulle have været kloakeret inden sommeren 2020, vi når desværre ikke dem alle inden sommer, ca. 80 ejendomme forsinkes en smule” Planen er dog fortsat at hele Hønsinge lyng vil være færdigkloakeret til aftalt tid. Der sendes breve til de grundejere, der ikke når at blive kloakeret inden sommerferien i år, fortæller Fanny Villadsen, direktør i Odsherred Forsyning.

Fanny Villadsen vil ikke udelukke yderligere forsinkelser, da man i Forsyningen endnu ikke ved om, og hvordan, Covid-19 får betydning for projektet.  

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.