Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Renovering og udvidelse af Højby renseanlæg snart afsluttet

Siden maj 2019 har Højby renseanlæg, beliggende på Ellinge Mosevej gennemgået en omfattende renovering og udvidelse.

Anlægget er sat i drift, og der mangler kun den sidste finishs f.eks. græssåning og malerarbejde oplyser Sascha Boserup, projektleder i Odsherred Forsyning.

Højby renseanlæg modtager i dag spildevand fra selve Højby samt fra 1.600 sommerhuse. Frem mod år 2031 forventes yderligere 4.700 sommerhuse langs Sejerøbugten kloakeret og koblet på Højby renseanlæg.

– Formålet med renoveringen har været at optimere driften af anlægget samt øge kapaciteten, der nu er fire gange så stor som den gamle. Højby renseanlæg er dermed fremtidssikret, så de ny-kloakerede sommerhusområder kan få renset spildevandet i Højby, fortæller Sascha Boserup. 

Ombygningen omfatter bl.a. installation af nye el-tavler, udvidelse af bassinkapacitet, og et intelligent overvågningssystem, så anlægget nemmere kan tilpasses de store årstidsvariationer i vandforbruget, der svinger i forhold til sommerhusenes høj- og lavsæson. 

I renseanlæggets renoverede beluftningstank, er der er installeret moderne og energivenlige bundbeluftere og omrører, der nedsættet det årlige elforbrug med 25 %. Hele renoveringen har kostet ca. 25. mio.kr.

Scroll to Top