Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Solceller til Havnebyen Renseanlæg

I løbet af september monterer Odsherred Forsyning et mindre solcelleanlæg nær det nye renseanlæg i Havnebyen. Solcellerne skal udnytte de mange solskinstimer på Odden, og producere grøn strøm til renseanlægget.

Når solcelleanlægget står færdigt i slutningen af september, bidrager det med næsten en tredjedel af renseanlæggets årlige strømforbrug.

– Det er både af hensyn til miljø og økonomi, når vi på nogle af Forsyningens anlæg vælger at etablere et mindre areal med vedvarende energiproduktion. Det er en løsning vi har lavet flere steder, bl.a. på Fårevejle Renseanlæg og Vig Varmeværk, fortæller adm. direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen.

To rækker solceller
Der monteres to rækker med solceller på grunden ved Havnebyen Renseanlæg. Solcellerækkerne er 18 meter lange, 3,5 meter dybe og 2,4 meter høje. De to rækker bliver opført bag hinanden, og det samlede solcellefelt vil måle 18 x 12 meter. Solcellerne bliver opstillet på stålstativer og vinkles mod syd.

Beplantning skærmer af
Solcelleanlægget forventes færdigmonteret til udgangen af september, og sættes i drift umiddelbart derefter. Solcellerne støjer ikke, og de er vinklet væk fra beboelse. De forventes derfor ikke at genere naboerne til renseanlægget. Derudover etablerer Forsyningen beplantning hele vejen rundt om renseanlægsgrunden, som med tiden vil skærme området af.

Overskudsstrøm ud på nettet
Solcellerne forventes samlet at producere 27.500 kWh pr. år. På en solrig sommerdag vil de producere mere strøm, end renseanlægget kan aftage. Overskuddet på ca. 9.500 kWh årligt, sendes ud på Havnebyens elnet.

Solcellerne sættes op i september
Mandag den 18. september kommer solcellerne til Havnebyen Renseanlæg. Vi monterer solcellerne umiddelbart herefter.

Visualisering af de kommende solceller og beplantning nær Havnebyen Renseanlæg

Visualisering af de kommende solceller og beplantning.

Scroll to Top