Strømpeforing og tv-inspektion i Hørve

Odsherred Forsyning er i uge 47 gået i gang med strømpeforing i Hørve.

Når strømperne er lagt ud, tv-inspicerer vi rørene efterfølgende. Arbejdet står på fra nu og frem til en gang i februar måned næste år. Strømpeforingen foregår rundt omkring i hele Hørve by. Samtidig bliver regnvandsledningerne i hele Hørve by også tv-inspiceret.

Kloakrørene bliver renoveret, fordi de er slidte og utætte som følge af alder. Dårlige og slidte kloakledninger kan føre til brud og dermed forstoppelser. Utæthederne kan også betyde, at der kan trænge vand ind i rørene.

Hvorfor strømpeforing
Renoveringen foregår med metoden strømpeforing, hvor man forer de eksisterende kloakrør med et filtlignede materiale, der bliver kaldt for en strømpe. Materialet bliver imprægneret med polyester og hærdet med varme.

Polyesterstrømpen bliver ført ind i røret i en blød form, hvorefter man hærder den med varme, så den bliver hård og slidstærk. Strømpen ligger nu som et nyt, slidstærkt rør inde i det gamle, og på den måde tætner man rørene dér, hvor det er nødvendigt.

Fordelene ved metoden er, at man renoverer uden opgravning, og at arbejdet går hurtigere, end hvis man skulle grave hele strækningen op.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.