Syddansk universitets-studerende nørdede rent drikkevand

Der blev researchet og snakket flittigt ved bordene på Syddansk Universitet i Slagelse, hvor studerende fra fagene International Virksomhedskommunikation og HA almen tirsdag og onsdag var mødt talstærkt op. 

Anledningen var en to dages Case Camp, som er et erhvervsarrangement mellem Syddansk Universitet og Odsherred Forsyning. Her skulle de studerende lave et kampagneforslag med det formål at få grundejere til at undlade brug af sprøjtegift i haven.

Odsherred Forsyning driver fire vandværker, og beskyttelse af grundvandet har derfor høj prioritet. Det er Forsyningens bestyrelse der har øremærket 50.000 kr. til kampagnen, der skal køre hen over foråret. 

– Jeg var meget spændt på at se de studerendes forslag. De stillede mange gode spørgsmål i løbet af dagene, og de kom med mange gode ideer, som vi ikke selv har tænkt på i Forsyningen. Med casen fik de både mulighed for at sætte deres faglighed i spil og være nytænkende og kreative, siger Fanny Villadsen, direktør i Odsherred Forsyning A/S.

Jens Ringsmose, som er dekan på SDU, er også begejstret for erhvervsarrangementet med Odsherred Forsyning.
– De studerende kunne virkelig prøve kræfter med et konkret problem for forsyningsselskabet. Det todages arrangement gav de unge et rigtig godt indblik i en ukendt branche, som står over for svære samfundsmæssige udfordringer i hverdagen. Opgaven med det rene drikkevand falder rigtig fint i tråd med SDUs generelle fokus på FNs Verdensmål – et fokus, som gennemsyrer alle vores aktiviteter og handlinger, siger han.

Onsdag skulle de studerende fremlægge deres forslag for et bredt dommerpanel bestående af bl.a. Fanny Villadsen, Direktør i Odsherred Forsyning, kommunikationsmedarbejder i forsyningen Natasja Alblas, Prodekan for Uddannelse på SDU, Heidi Hansen, Studieledere fra SDU m.fl.

De to bedste kampagneforslag fra studiegrupperne blev præmieret med henholdsvis 7.500 kr. og 2.500 kr. til første- og andenpladsen.

Efter det to dages arrangement fik Forsyningen alle de studerendes forslag med hjem.
–  Nu skal vi til at kigge på alle de gode ideer og sammensætte en spændende kampagne mod sprøjtegift i foråret, slutter Fanny Villadsen. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.