Ekstra vand på fjernvarmenettet i Vig

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har vi brug for varmekunder i Vigs hjælp. Vi anbefaler, at varmekunder i Vig tjekker deres vandmålere. Hvis du oplever, at ...

TV-inspektion og strømpeforing i Fårevejle Stationsby

Odsherred Forsyning renoverer kloakstrækninger i Fårevejle Stationsby. Det gør vi i området omkring Syrenvej og Hybenvej.


Arbejdet bliver udført af Per Aarsleff A/S. De begynder det indledende arbejde i uge 47. Før selve renoveringen spuler og klargør vi kloakledningerne. Strømpeforingen af kloakledningen foregår i uge 48.

De husstande, der bliver berørt af renoveringen, får information i deres postkasser forud for arbejdet.

Kloakrørene bliver renoveret, fordi de er slidte og utætte som følge af alder. Dårlige og slidte kloakledninger kan føre til brud og dermed forstoppelser. Utæthederne kan også betyde, at der kan trænge vand ind i rørene.

Hvad er strømpeforing?
Renoveringen foregår med metoden strømpeforing, hvor man forer de eksisterende kloakrør med et filtlignede materiale, der bliver kaldt for en strømpe. Materialet bliver imprægneret med polyester og hærdet med varme.

Polyesterstrømpen bliver ført ind i røret i en blød form, hvorefter man hærder den med varme, så den bliver hård og slidstærk. Strømpen ligger nu som et nyt, slidstærkt rør inde i det gamle, og på den måde tætner man rørene dér, hvor det er nødvendigt.

Fordelene ved metoden er, at man renoverer uden opgravning, og at arbejdet går hurtigere, end hvis man skulle grave hele strækningen op.

Scroll to Top