Bestil din tømning i god tid – før Tour de France den 2. juli

Lørdag den 2. juli tømmer vi ikke tanke de steder, der er berørt af Tour de France-ruten i Odsherred. Hvis du vil være sikker på, at slamsugeren kan komme frem til dig, så bestil i god tid. Vores slamsugere kører uændret i de dele af kommunen, hvor vejene ikke er …

Forsinkelse på planlagte tømninger

I øjeblikket er der forsinkelse på op til 3-4 uger på vores planlagte tømninger. Årsagen er, at vi med den nye tømningsordning skal håndtere endnu flere tømninger. Vi arbejder på sagen, og nye slamsugere er bestilt, men du kan opleve, at du først får tømt din tank senere end varslet.

Nye renseanlæg i Lumsås og Nyrup

Odsherred Forsyning har i foråret og sommeren 2020 ombygget renseanlæggene i Lumsås og Nyrup.

De nye renseanlæg er miljøvenlige minirenseanlæg, der benytter sig af moderne teknologi til at rense spildevandet.

Renseanlæggene er baseret på en biologisk rensning, teknologien hedder biofilm, hvor vandet ledes igennem en række kassetter med særlige bakterier, der omsætter næringsstofferne i spildevandet.

De nye anlæg er gravet ned og lukket med dæksler, derfor syner og lugter de ikke væsentlig.

Mange fordele
Med investeringen i minirenseanlæg og de dertilhørende nye teknologier, sikrer Forsyningen ikke bare en billigere og bedre rensning af spildevandet, vi optimerer samtidig driften af anlæggene med digital overvågning og betjening. På den måde kan driftsfolkene  styre anlæggene fra kontoret, ud over det planlagte fysiske vedligehold, som de udfører på anlæggene. 

– Overgangen til online styring af anlæggene betyder også, at strømforbruget er reduceret og ikke bruger mere strøm end nødvendigt, fortæller Jan Viebjerg Larsen, driftschef i Odsherred Forsyning.  

– Vi reducerer risikoen for udslip, da anlæggene er dimensioneret efter nuværende vandmængder og klimaforhold, fortæller Jesper Schmidt, projektchef i Odsherred Forsyning.

Anlægget i Nyrup er dimensioneret til at modtage spildevand fra, hvad der svarer til 100 personer, mens Lumsås anlægget er lidt større og dimensioneret til 500 personer. 

Cirka fire gange om året vil en slamsuger hente det overskydende slam fra minirenseanlæggene og køre det til Højby Renseanlæg.

Hvorfor renoverede Forsyningen anlæggene
De tidligere renseanlæg i Nyrup og Lumsås var begge opført i 1970’erne, som en slags biologisk renseanlæg med kombination af store septiktanke og rodzoneanlæg, men med 50 år på bagen var anlæggene og deres rensekvalitet ikke længere tidssvarende. 

Odsherred Forsyning har investeret ca. 8 mio. kr. i projektet. Ombygningen har ført landsbyanlæggene helt up-to-date og sørger nu for, at forbrugerne i området også i fremtiden kan få behandlet deres spildevand forsvarligt.

Besøg os
Du er meget velkommen til at besøge de nye renseanlæg i Nyrup og Lumsås, hvis du vil opleve dem ved selvsyn.

Du kan også se en film om renseanlæggene. Filmen er lavet af det danske firma Biokube, der har leveret anlæggene til Odsherred Forsyning.

Information

Adresse:
Lumsås Renseanlæg – Ravnsvej 21, 4500 Nykøbing Sj.

Nyrup Renseanlæg: Troldhøjvej 26, 4500 Nykøbing Sj. 

Tidspunkt:
Lumsås Renseanlæg: Opstart august 2019 – afsluttet juni 2020.

Nyrup Renseanlæg: Opstart august 2019 – afsluttet maj 2020.

Scroll til toppen
Cookie Consent with Real Cookie Banner