Ekstra vand på fjernvarmenettet i Vig

Vi oplever i øjeblikket, at vi har et problem med ekstra vand i vores ledninger på fjernvarmenettet i Vig. Vi tror, at vandet kommer fra en kundeinstallation, og derfor har vi brug for varmekunder i Vigs hjælp. Vi anbefaler, at varmekunder i Vig tjekker deres vandmålere. Hvis du oplever, at ...

Brug sprøjtemidler med omtanke

Tænker du på grundvandet når du skal af med ukrudtet? Danske vandværker og forsyninger må i gennemsnit lukke 100 forurenede vandboringer om året.

I påsken summede det af aktivitet i Odsherreds mange sommerhuse og haver. Sæsonen for havearbejdet er skudt igang. Fra Forsyningen vil vi gerne minde om, at det godt kan betale sig at tage hakkejernet under armen når ukrudtet skal bekæmpes. Sprøjtegift fra private haver er nemlig en stor belastning for vores grundvand. 

COOP har taget valget for dig

Hos vandselskabernes brancheforening DANVA glæder man sig over at flere butikker er begyndt at tage ansvar for miljøet. F.eks. har COOP kæden som bl.a. står bag SuperBrugsen, Fakta og Kvickly, helt sat en stopper for salg af sprøjtemidler pr. 1. marts 2014. Hos Coop mener man nemlig ikke at kunderne skal kunne købe dårligt samvittighed. 

Risikoen for forurening på grund af sprøjtemidler er relativt større i private haver end på landbrugsarealer. Overvågning af grundvandet viser, at der er meget høje koncentrationer af sprøjtegift under byerne. Årsagen er, at private ikke er uddannede til at anvende pesticider og derfor overdoserer, og at sprøjtemidlerne bliver brugt i indkørsler og havegange, hvor der er ringe nedbrydning af pesticiderne, før de siver ned i jorden.

På Miljøministeriets kampagneside kan du se lister over de mest skadelige sprøjtemidler, og få gode miljøvenlige tips til havearbejdet. 

Scroll to Top