Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Det store skyl på Ungefolkemødet

I det fantastiske solskinsvejr fredag den 15. september stod Odsherred Forsyning klar til at dele ud af viden om spildevand og kloakering på årets Ungefolkemøde.
 

Folkemødet blev afholdt på Odsherred Gymnasium, hvor hele pladsen summede af liv. Elever fra 8. klasse til 3.g fra hele Odsherred var mødt op og temaet var i år Det gode ungeliv. Opbakningen fra virksomheder og foreninger var stor, i alt 52 aktører havde valgt at stille op med workshops og aktiviteter.

Odsherrred Forsyning havde et stort brætspil med, Det store skyl. Spillet er udformet som et kloaksystem og går ud på at komme rundt på banen ved at svare rigtigt på spørgsmål og vinde vand. Vinderholdet med mest vand hælder vandet i en cisterne-væg og udfører det store skyl. Via overskårne rør kan vandet følges og man kan se, om det lykkes af få skyllet toiletpapiret hele vejen igennem.

Eleverne blev udfordret med spørgsmål a la: Hvad må du komme i toilettet? Hvor kommer spildevandet hen? Hvor meget vand bruger det store skyl? Hvorfor er der pumpestationer i vores kloaksystem?

Efter det store skyl fik vinderholdene overrakt en forgyldt toiletpokal og alle deltagere gik fra vores telt med kloakslam-bolsjer. Vi håber også at vores besøgende går hjem med stof til eftertanke, der kommer vores kloaksystem, miljø og det gode ungeliv til gode.

Scroll to Top