Vi skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18

Odsherred Forsyning skyller vandledninger i Nykøbing i uge 18. Mandag og tirsdag skyller vi ledningerne i sommerhusområderne, om onsdagen skyller vi ledninger i Nykøbing by og torsdag skyller vi ledninger i området ved havnen i Nykøbing samt Anneberg. I forbindelse med arbejdet kan der kortvarigt forekomme urenheder i vandet. Rent ...

Fuld fart på fjernvarmen i syd

Gravearbejdet i Fårevejle Stationsby har stået på siden sensommeren, og allerede i 2023 har forsyningen også skovlen i jorden i Asnæs, Fårevejle Kirkeby og Vallekilde-Hørve. Tempoet er vildt, siger projektchefen, om etableringen af fjernvarme.


Medarbejderne fra projektafdelingen for fjernvarme i Odsherred Forsyning har sved på panden, for de har travlt med udrulningen af fjernvarme i det sydlige Odsherred, som kører for fulde omdrejninger.

− Vi planlægger, projekterer, indkøber og graver nærmest i vildskab for at følge med, siger Torben Kofoed, projektchef for fjernvarme i Odsherred Forsyning. – Alle vil jo helst have fjernvarmen til deres by så hurtigt som muligt, og vi knokler alt det, vi kan for at få varmen frem.

Torben Kofoed og hans team er da også årsagen til, at forsyningen i 2023 vil være i gang med gravearbejdet i alle byer på én gang. De har blandt andet travlt med projekteringen af tre nye varmeværker, ét på Fårevejle Renseanlæg, ét i Vallekilde-Hørve og ét i Asnæs.

Forsyningen er i gang med at finde den endelige placering for værket i Vallekilde-Hørve, mens værket i Asnæs bliver opført på en grund i området bag NKT, og her er skovlen allerede i jorden. Grunden er nemlig allerede indtaget af entreprenøren Aarsleffs store maskiner, der er ved at klargøre arealet til både byggeplads og varmeværk.

Forsyningens administrerende direktør er glad og tilfreds med den udvikling, der har været løbende i antallet af boligejere, der gerne vil have fjernvarme:

− Det ser rigtig godt ud med tilmeldinger i Fårevejle Stationsby, hvor vi har mere end 360 tilmeldinger. I de andre byer samler vi stadig på tilkendegivelser, og antallet vokser hele tiden. Lige nu har vi 132 tilkendegivelser i Fårevejle Kirkeby, 584 i Vallekilde-Hørve og 774 i Asnæs, fortæller Fanny Villadsen.

I rækken af tal er der også cirka 380 byggemodninger – altså nye, kommende boliger i det sydlige Odsherred, som skal have fjernvarme.

Fanny Villadsen forklarer, at man i forsyningen er i fuld gang med at planlægge det informationsmateriale, som inden længe bliver sendt ud til Fårevejle Kirkeby og også til første etape i Asnæs. Her vil beboerne kunne læse om fjernvarmeprojektet i deres by. De bliver også inviteret til informationsmøde, og endelig vil de kunne se, hvordan de skal tilmelde sig. Kort efter kommer turen også til Vallekilde-Hørve.

Mens beboere i fjernvarmebyerne venter på tilmeldingsmuligheden, er det fortsat muligt at tilkendegive sit ønske om fjernvarme via forsyningens hjemmeside.

Direktør Fanny Villadsen og projektchef for fjernvarme Torben Kofoed

Administrerende direktør Fanny Villadsen og projektchef for fjernvarme Torben Kofoed foran forsyningskortet for Fårevejle Stationsby. De orange nåle viser de husstande, der er tilmeldt fjernvarmen.

Grund i Asnæs til varmeværk og byggeplads 1

Her ses grunden i Asnæs, hvor varmeværket og byggepladsen skal ligge. I baggrunden ses NKT.

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner