Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Odsherred Forsyning adopterer skoleklasser

Odsherred Forsyning har ”adopteret” 8. og 9. klasse fra Nr. Asmindrup Friskole. Formålet er at styrke elevernes forståelse for miljø og energi, samt give indblik i uddannelses- og jobmuligheder i det lokale erhvervsliv.


Hvordan ser hverdagen i en virksomhed ud? Hvad laver de folk, som arbejder der, og hvilken uddannelse har de mon taget?

Økonomi, teknik, drift, ledelse og kommunikation udøves i stort set alle virksomheder, men det kan være abstrakte begreber, når man går i 9. klasse. Derfor er det en supergod idé at invitere virksomheder ind i klasselokalerne, mener forsyningens adm. direktør, Fanny Villadsen.

− Som virksomhed er det et kæmpe privilegium, at få lov at bidrage løbende til undervisningen på en lokal skole. Da naturfagslæreren på et af vores første møder fortalte, at eleverne det kommende år skulle arbejde med temaer som Energifremstilling og Samfundets udledning af stoffer, tænkte jeg med det samme, at det jo lige præcis er dét, vi laver til daglig i forsyningen, siger hun.

Energi og vand er hot
Odsherred Forsyning driver fire vandværker, ni renseanlæg, fem varmeværker, en vognmandsforretning med slamsugere, mere end 500 pumpestationer og mere end 1.000 km ledningsnet.

− Vi er cirka 70 medarbejdere med vidt forskellig baggrund, så vi kan byde ind med lidt forskelligt til undervisningen. For nylig viste en af vores maskinmestre de unge mennesker rundt på et varmeværk, og snart skal de besøge et renseanlæg og slamanlæg. Vi sender en kemiingeniør ud på skolen for at tale om miljøfremmede stoffer i vand og spildevand, og jeg har selv haft fornøjelsen af at tale med klasserne om bl.a. priser på el og varme. Der spidsede de virkelig ører. De fleste kunne godt genkende hjemmefra, at der for tiden er ekstra fokus på at slukke lyset efter sig, fortæller Fanny Villadsen.

Plads til flere virksomheder
Projektet Adopter en skoleklasse er et samarbejde mellem Odsherred Erhvervsforum, Odsherred Kommune, skolerne og en række lokale virksomheder. F.eks. har både Lundbeck, Poul Johansen Maskiner, Njord, og nu også Odsherred Forsyning, alle adopteret skoleklasser.

− Hele idéen er, at en virksomhed får en tættere tilknytning til en skoleklasse over længere tid, så der er mulighed for at gå i dybden med virksomhedens forskellige problemstillinger og muligheder. Som virksomhed får man samtidig spændende input tilbage fra eleverne, som jo er fremtidens potentielle arbejdskraft og kunder, fortæller Sif Orbesen, der er formand for Industrigruppen i Odsherred Erhvervsforum og adm. direktør i virksomhederne J. Orbesen Teknik og Njord.

Hun opfordrer andre lokale virksomheder til at melde sig til projektet, så flest muligt af de større skoleklasser i Odsherred kan opleve at blive ”adopteret”.

Skoleklasse fra Nr. Asmindrup skole på besøg på Vig Varmeværk

9. klasse fra Nr. Asmindrup Friskole besøgte for nylig Vig Varmeværk, hvor maskinmester Jørgen Erland Nielsen fra Odsherred Forsyning fortalte om værket og viste rundt

Scroll to Top
Cookie-samtykke med Real Cookie Banner