Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Lang kloakledning på Lammefjorden renoveret

Odsherred Forsyning har renoveret et kloakrør, der løber langs med kanalen ved Fårevejle Renseanlæg på Adelers Alle. Kloakrøret var slidt som følge af alder og blev derfor renoveret ved hjælp af strømpeforing.


Strømpeforingen af en 1500 meter lang strækning på Lammefjorden, et renoveringsprojekt der startede i august, er nu færdigt. Der er ryddet op, og de mange køreplader er fjernet efter et stort og vellykket projekt.

Kloakrøret blev først tv-inspiceret og spulet, hvorefter strømpeforingen gik i gang. I forbindelse med renoveringen gravede vi først samtlige brønde på strækningen fri, og vi etablerede en kørevej langs med ledningen, som vi benyttede, mens arbejdet stod på.

Arbejdet er blevet udført af Entreprenørfirmaet Helge Hansen Hørve og entreprenør Aarsleff Rørteknik, som man har kunnet se i området.

Lidt om strømpeforing
Renoveringen foregik med metoden strømpeforing, hvor man forer de eksisterende kloakrør med et filtlignede materiale, der bliver kaldt for en strømpe. Materialet bliver imprægneret med polyester og hærdet med varme.

Polyesterstrømpen bliver ført ind i røret i en blød form, hvorefter man hærder den med varme, så den bliver hård og slidstærk. Strømpen ligger nu som et nyt, slidstærkt rør inde i det gamle, og på den måde tætner man rørene dér, hvor det er nødvendigt.

Fordelene ved metoden er, at man renoverer uden opgravning, og at arbejdet går hurtigere, end hvis man skulle grave hele strækningen op.

Scroll to Top