Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Mysteriet om Odsherreds dyreste skruetrækker

Et tilstoppet spildevandsrør i Garboparken i Asnæs var længe lidt af et mysterium, der gav anledning til grublerier, før Odsherred Forsyning endelig kunne opklare sagen.


For fem år siden opstod der et problem i Garboparken i Asnæs. Et tilstoppet spildevandsrør betød, at Odsherred Forsyning gentagne gange måtte rykke ud med slamsugere for at spule røret. Det virkede i en periode, men så vendte problemet tilbage.

Vurderingen var umiddelbart, at der var for lidt fald på rørledningen, og at det var årsagen til at røret stoppede til. Spildevandsrøret ligger i en mark cirka 250 meter fra nærmeste vej. Det er i et vådt område med meget mos, hvor det er svært at komme frem med en stor TV-inspektionsbil, der kunne undersøge røret.

Den skyldige
Men spildevandsrøret stoppede stadig til, så i sommer trodsede forsyningen forholdene og gennemførte en tv-inspektion af røret. Der blev lagt køreplader ud på marken for at få TV-inspektionen på banen, og nu fandt man den skyldige, en cirka 25 cm lang skruetrækker, der havde kilet sig fast på tværs af røret.

At en skruetrækker kan lave så meget ravage, kan være svært at forstå. Men når skruetrækkeren sidder fast på tværs af røret, bliver den en stopklods for ting, som ikke hører til i kloakken, for eksempel vådservietter. Flere ting samlede sig, og der opstod en prop, og røret lukkede til.

Det kan være svært at sige præcis, hvor meget skruetrækkeren har kostet Odsherred forsyning, da vi ikke ved, hvornår den begyndte at skabe problemer for os. Paw Schacks vurdering er, at skruetrækkeren har kostet os cirka 300.000 kr. over en periode på 5-6 år.

Bevismateriale
Man kunne tro, at det var let og ligetil at fjerne skruetrækkeren, men det var det ikke. Det blev nødvendigt at udskifte en hel meter af røret for at få skruetrækkeren ud. Skruetrækkeren ligger nu som bevismateriale på Odsherred Forsynings værksted.

I forsyningen har medarbejderne gættet på, hvordan skruetrækkeren endte i røret. Er det mon en håndværker, der har tabt den, så den er trillet ned i kloakken? Uanset hvad, er der nok én, der mangler sin skruetrækker. Til gengæld er forsyningen nu i besiddelse af Odsherreds dyreste skruetrækker. En skruetrækker virksomheden helst havde været foruden.

Den skyldige skruetrækker, der sad på tværs i af et spildevandsrør

Paw B. Schack, driftsleder i Spildevand i Odsherred Forsyning, viser her den skyldige – Odsherreds dyreste skruetrækker, der stadig sidder fast i røret.

Scroll to Top