Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Tengslemark udbud aflyses

Bestyrelsen i Odsherred Forsyning A/S har torsdag d. 4. maj besluttet at trykke på pauseknappen for projekt Tengslemark renseanlæg.

Opførelsen af det nye renseanlæg har været i EU-udbud, og tilbuddene som blev indleveret i februar, er nu blevet grundigt evalueret. De indkomne priser er væsentligt højere end forventet, og i kombination med statens nye regulering af vandselskabernes investeringsbudgetter, kommer den samlede pris for renseanlægget ud over grænsen for, hvad der er økonomisk forsvarligt, mener forsyningens bestyrelse.

– Forbrugerne i Odsherred skal kunne regne med, at forsyningen passer og vedligeholder kloakker og renseanlæg. Der skal være penge til den daglige drift. En investering nu og her, i nærheden af en halv milliard kroner, vil være en klods om benet helt ind i den næste generation af Odsherred borgere. Der må findes en anden løsning, siger forsyningens bestyrelsesformand, Vagn Ytte Larsen. 

– Nu er vi nødt til at tænke i alternative muligheder, og vende dem med miljømyndighederne. Derefter må vi tilpasse projektet. Vi skal finde en økonomisk fornuftig løsning, som også sikrer miljøet i Odsherred, udtaler direktør Ghita Hansen, der sigter efter at få en afklaring for projektet hurtigst muligt. 

Scroll to Top