Ingen driftsinfo beskeder i øjeblikket.

Vandtårnet lyser igen i mørket i Nykøbing

I år er der igen lys på vandtårnet i Nykøbing i de mørke timer. Projektørerne lyser allerede nu vandtårnet op til glæde for byens beboere.


I mange år har der været spot på vandtårnet i Nykøbing, der har lyst i døgnets mørke timer. Men da energikrisen rasede sidste år, besluttede Odsherred Forsyning, at lyset på vandtårnet kun skulle være tændt et begrænset tidsrum i døgnet. I år er der igen sat lys på tårnet i alle de mørke timer, så byens vartegn kan ses i mørket.

− Vi har lyttet til flere af vores vandkunder, som savner lys på tårnet, fortæller Jesper Jacobsen, driftschef for vand og varme hos Odsherred Forsyning. – Eftersom energikrisen i samfundet ikke længere er på samme niveau som sidste år, har vi valgt at projektørerne igen skal være tændt alle de mørke timer. Det gælder naturligvis også for lyskæden øverst på tårnet i december måned.

Lys i december
Driftschefen har da også fundet lyskæden frem fra gemmerne. Traditionen tro bliver juletræet på toppen af vandtårnet tændt den 1. december, hvis altså Jesper når at vikle lyskæden ud inden da. Men allerede nu kan du se det oplyste vandtårn, når du kører forbi eller hjem til Nykøbing i de sene nattetimer.

Vandtårnet i Nykøbing er et smukt vartegn for byen. Det 18 meter høje tårn er over 100 år gammelt og forsyner Nyledsbakken, Gartnervænget og Annebergparken med det rigtige vandtryk.

Scroll to Top