Nyt renseanlæg i Havnebyen

 

Opdatering den 06. oktober 2020
Forsyningen går i uge 41 i gang med geotekniske undersøgelser på disse lokaliteter i Havnebyen:

 

  • Det grønne areal mellem Toldstedet og Moseengen.
  • På strandsiden af Vestre Havnevej – overfor nr. 28.
  • Industriområdet ved siden af Genbrugspladsen.

De geotekniske undersøgelser på det grønne areal mellem Toldstedet og Moseengen og på strandsiden af Vestre Havnevej – overfor nr. 28, skal afdække muligheden for finde plads til to underjordiske og lugtfri bassiner, der vil forsinke spildevandet inden det når renseanlægget. Dermed kan vi reducere overløb fra kloakken i forbindelse med skybrud

 

De geotekniske undersøgelse er en del af Forsyningen forberedende arbejde for at fastslå den bedste placering af bassiner samt et nyt renseanlæg i Havnebyen. Forsyningen forventer, at det nye renseanlæg skal placeres i industriområdet, ved siden af genbrugspladsen, da der ikke er plads til at bygge på kysten, hvor det nuværende anlæg ligger.

Undskyld vi støjer
I forbindelse med de geotekniske undersøgelser, vil du kunne opleve støj i begrænsede perioder, men undersøgelsen varer kun én til to dage, så man vil ikke mærke meget til arbejdet.

 

Offentlig høring 
Efter Nytår håber vi, at plangrundlaget vil blive sendt i offentlig høring. 

 Opdatering den 15. juni 2020

Renseanlægget i Havnebyen er nedslidt og utidssvarende – derfor arbejder vi lige nu på at finde en god løsning for et nyt renseanlæg. Den samlede løsning skal også indeholde ændringer i kloaksystemet i byen, så overløb fra fælleskloak ud i havet reduceres til et minimum. Overløb kan ske i forbindelse med kraftigt regnvejr, da kloakkerne ikke er dimensioneret til de regnhændelser vi har i dag.

Der blev afholdt informationsmøde den 22. juni 2020 i Odden Forsamlingshus.

Slides fra mødet kan ses her: Havnebyen infomøde nyt renseanlæg 22. juni 2020

 

Information

Adresse:
Havnebyen

Tidspunkt:
2020 – 2021

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.